![]() |
Namaz Kılanın Allah Katındaki Değeri Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namaz Kılanın Allah Katındaki Değeri Nedir?Namaz kılanın Allah katındaki değeri nedir? Namaz, insanı yeryüzü üniversitesinde talebe yapar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kur'an'ı hayatına tatbik etmek isteyenler görecekler ki hayatımızın en önemli meselesi namazdır ![]() ![]() Namaz, Müslüman'ı sıkı sıkı bağlar, götürür mihraba teslim eder ![]() Bu hayatta en önemli mesele Nuh'un (as) gemisine, yani sefine-i Kur'aniye'ye binebilmektir ![]() ![]() Bu hayatta en önemli mesele İbrahim Aleyhisselam gibi maddi manevi putları kırıp, mihraba yönelebilmektir ![]() Aslında namazın zorluğu olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Namaz kılmanın zorluğu olmaz, günahların ağırlığı var üstümüzde ![]() ![]() ![]() Şu yaz gününde, bir genç, "Ben, Sultanahmet Camii'ne gidip namaz kılacağım ![]() ![]() ![]() Ahmet Kutsi Tecer'in şu şiirini dinî hayata uydurup o duyguyla okuyorum: "Geceleyin bir ses böler uykumu, İçim ürpermeyle dolar; nerdesin? Arıyorum yıllar var ki ben onu, Âşıkıyım beni çağıran bu sesin ![]() Gün olur sürüyüp beni derbeder, Bu ses rüzgâra karışır gider, Gün olur peşimden yürür beraber, Ansızın haykırır bana; Nerdesin? Bütün sevgileri atıp içimden, Varlığımı yalnız ona verdim ben, Elverir ki bir gün bana derinden, Tâ derinden bir gün bana "gel" desin ![]() ![]() ![]() Namaz sevdası ilahi bir sevda ![]() ![]() ![]() Müdürün odasına gireceğimiz zaman kendimize çekidüzen veririz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müdüre gösterdiğimiz saygıyı, namazda Allah'a gösteriyor muyuz? Namazı ciddiye almak lazım ![]() Namazdan lezzet almanın sırlarından biri de, namaz sûrelerinin manalarını bilmektir ![]() ![]() ![]() Namaz sûreleri ne diyor? Sadece besmele çekerken "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla" derken bile, başka ilahların adıyla iş yapanlar var demek ki, biz o ilahların tümünü silip atıyoruz ![]() Rab ne demektir? Hamd ne demektir? Allah din gününün sahibidir, ne demek? Müslüman namazda okuduklarının manalarını araştıracak, okuyacak ve yazacak ![]() ![]() Fatiha Sûresi, Müslüman'ı her türlü yanlış inançtan geriye çekip Allah inancına sevk ediyor ![]() ![]() Bir Fatiha Sûresi hakkında onlarca kitap yazılmış ![]() ![]() ![]() Kur'an'ı anlamak lazım ![]() ![]() Ezan Müslümanları namaza çağırdığı gibi "hayya alel felah" diyerek felaha ve kurtuluşa da çağırıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Aklınıza "Namaz kılanın Allah katındaki değeri nedir?" diye bir soru geliyorsa bilin ki, namaz kılan Müslüman'dır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|