![]() |
Sevgilinin Çağırdığı Yere Gitmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgilinin Çağırdığı Yere GitmekSevgilinin çağırdığı yere gitmek Sevgilinin çağırdığı yere gitmek ![]() ![]() ![]() Eski Diyanet İşleri Başkanı Ahmet Hamdi Akseki'nin bir hikâyesi vardır: Hikâye şöyledir: Adam geç vakte kadar çalışmış saat ikiye doğru yatmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müezzin "Esselatu hayrun minen nevm (namaz uykudan hayırlıdır)" deyince kendine geldi ve sanki karşısında duran biriyle konuşmaya başladı: "Bu adam böyle gecenin sonunda ve uykunun en tatlı bir zamanında tatlı uykusunu bırakıp da buraya niye gelmiş? Ne söylüyor?" Bunları düşünürken içinden bir ses geldi: "Müezzinin dediklerini duymuyor musun? Allah'a imanım var Peygamber'e inandım diyorsun! Sırası geldikçe Allah'ı ve Peygamber'i sevdiğini söylüyorsun ![]() ![]() Yine de yerinden kımıldamayacak mısın? Bir de sevmekten sevgiden bahsediyorsun ![]() ![]() Bir insan sahip olduğu şeyden ne isterse efendisi kölesinden nasıl bir itaat beklerse Allah da kulundan bunu bekler ![]() Almanya'ya gittiğimde dediler ki: "Sen de bir şeyler söyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Amirine kumandanına patronuna babana ve ustana itaat eder gibi Allah'a itaat etmeyi öğrenmelisin! Evini barkını düşündüğün gibi dinini imanını düşünmelisin!" dedim ![]() Ben 20 sene askerlik yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan makine alır kendisi için çalıştırır araba alır gideceği yere ulaşmak için; Allah da kullarını yaratmış kendisine itaat etsin diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Necip Fazıl diyor ki "Şu geçeni durdursam çekip de eteğinden Soruversem haberin var mı öleceğinden?" Hangi yaşlıya sorarsanız sorun der ki "Ömrüm bir kuş gibi uçup gitti ![]() ![]() Tul-i emel disiplin altına alınmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ortam kötü dindar olamıyorum dinimi gereği gibi yaşayamıyorum" diyenleri ben anlamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Parçalanan bir gemiden okyanusa düşmüş kazazede de olsak intihara hakkımız yok çırpınacağız ![]() Hekimoğlu İsmail |
![]() |
![]() |
|