07-28-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alınganlık
Alınganlık
Sos Psk EFSER SELAMET
Alınganlık
Ben daha önce silahlı kuvvetlerde çalışan uzman çavuştum şimdi başka bir devlet dairesinde memur olarak göreve başladım ama bir türlü yeni iş yerime alışamadım Sanki herkes benim hakkımda konuşuyormuş gibi geliyor Bir türlü ortama ayak uyduramadığımı düşünüyorum Fazla işim de yok Ben biraz da çok alıngan biriyim, her şeyi çok büyütüyorum Kimsenin benimle arkadaşlık kurmayacağını düşünüyorum Aslında daha önce böyle değildim ya Beni bu konuda aydınlatırsanız çok memnun olurum Neler yapmam gerekli? Çok acil moral desteğine ihtiyacım olduğunu düşünüyorum Sağlıkla kalın
Farklı bir işe başlayan bir kişinin büyük ihtimalle yaşayacağı sendromu yaşıyorsunuz şu anda Kaygı içerisinde olmanız gayet normal Bugüne dek farklı bir iş yerindeydiniz şimdi bambaşka bir iş ortamındasınız Hem dediğiniz gibi işlerinizin az olması da sizi bu manada boşluğa sürüklemiş muhtemelen Bugüne kadar yoğun bir tempodaydınız ve şu anda temponuz eskiye nazaran düşük Hal böyle olunca kendinizi işe yaramaz hissedip özgüveninizde de azalma yaşanmış olasılıkla Daha evvel bu ruh halinde olmamanız bizim bu manda iyimser düşünmemize vesile oldu Aksi halde kemikleşmiş bir yapıdan bahsediyor olabilirdik Çok alıngan olmanız sadece geliştirilmesi gereken bir konu Düşünmeye ayıracak pek zamanınız kalmazsa bu sorunu da ortadan kaldırma yolunda önemli bir adım atmış oluruz Elbette ne kadar aktif olursanız alınganlığınıza da özgüvendeki geçici azalmaya da çare bulmuş olursunuz Bir konudan bahsedildiğinde konuyu kişiselleştirmez ve ortama yayarsanız, iletişim alanında da alınganlığınızın önüne geçmiş olursunuz Diyelim ki birisi size "Bu ceketin çok kötü durmuş" dedi Bu cümlenin ardından "Bana zevksizsin, giyinmeyi bilmiyorsun…" dediler şeklinde algılamak yerine; "Pek sence nasıl bir ceket giymeliydim ki daha iyi dursun?" şeklinde sorulara sorarak durumu kişisel boyuttan ortam boyutuna taşımış olursunuz Böyle olunca da alınma ihtimaliniz sıfıra iner
Seyahat
28 yaşında bir bayanım ve hâlâ ailemle yaşıyorum Ben farklı ülkelere gidip tatil yapmayı seven birisiyim ve ailem buna karşı 2 hafta sonra arkadaşlarımla birlikte tatil yapmak istiyoruz ama ben aileme bunu nasıl söyleyeceğimi düşünmekten dolayı strese giriyorum Tatil deyince bana, evlen sonra istediğin gibi yaşa diyorlar Evlilik adına evlilik yapmak istemiyorum ve istediğim de olmuyorsa ne yapabilirim ki! Bu yaz ailemle de tatil yapacağım ve inanır mısınız düşündükçe strese giriyorum, bunalıyorum… Bana bir şeyler söyleyin ne olur… Çok bunalıyorum…
İslami ve Osmanlı aile yapısına uygun yaşamamız gerektiğini hatırlatmak isterim "Hâlâ" kelimesi, bu manada, bu hatırlatmayı yapma ihtiyacı hissettirdi bende Farklı ülkelere gidip tatil yapmayı kim istemez ki acaba?!?! Sanırım istemeyen sayısı çok ama çok azdır Bizler elimizdeki imkanlar nispetinde yaşamak zorundayız Ailemizin onay vermediği bir davranış bizim için de uzaklaşılması gereken bir yaşantıdır Ama tabi ki ailenizin kabul edebileceği bir hale getirirseniz, bu hayalinizi de gerçekleştirme ihtimaliniz hasıl olacaktır Örneğin aileniz erkek kardeşinizle, dayınızla, amcanızla, erkek yeğeninizle… seyahat etmenize izin veriyor ise yanınızda bu kişileri de alıp seyahate çıkabilirsiniz
|
|
|