![]() |
Cehennemlik Müslümanlar ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cehennemlik Müslümanlar ?Cehennemlik Müslümanlar ? Cehennem sadece müşrikler ve kâfirler için değil ![]() ![]() Mü’min olanlar Cehennemde muhalled (devamlı olarak) kalmaz, cezalarını çekince çıkartılır ![]() Bugünkü topluma bakıyorum da, nicemizin kendisini Cehennemlik yapacak kötü işler yaptığını görüyorum ![]() Cennet azgınların yurdu değildir ![]() Cennet hırsızların, soyguncuların, zâni ve zâniyelerin, haram yiyicilerin yurdu değildir ![]() Peygamberimiz buyuruyor: Bir kadın bir kediyi hapsetti ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kadın Müslümandı ![]() Bir başka hadîste Efendimiz şöyle diyor: İsrailoğullarına mensup kötü bir kadın yolculuk yapıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müslümanlara, kendilerini Cehennem’e koyduracak kötülükler, günahlar, isyanlar liste halinde bildirilmelidir ![]() ![]() Önce günahlarımızı, isyanlarımızı bileceğiz ![]() Sonra onlardan pişman olup tevbe edeceğiz ![]() Bir daha yapmayacağız ![]() Gıybet büyük günahtır ![]() Riba büyük isyan ve günahtır ![]() Haram yemek günahtır ![]() Lüks, israf, gösteriş, gurur, kibir büyük günahlardır ![]() Salavat-ı hamseyi terk etmek büyük günahtır ![]() Komşusuna eziyet büyük günahtır ![]() Beytülmal-i müslimîni yağmalamak, hortumlamak büyük günahtır ![]() Toplumumuzda yaygın hale gelmiş israf (saçıp savurma, ihtiyaçtan fazla tüketim) haramdır, büyük günahtır ![]() Yaygın hale gelmiş rüşvet alıp verme, yapanları cehenneme attıran büyük günahtır ![]() ![]() Gaflet karanlıkları içinde kalmışız ![]() ![]() Dinimiz hem müjdeliyor, hem korkutup uyarıyor ![]() ![]() ![]() Kimse kendisini Cennetlik sanmasın ![]() Müslüman havf ile reca (korku ile ümit) arasında olmalıdır ![]() ![]() Azgın Müslümanlar uyarılmalıdır ![]() Nemrudhâne gibi müzeyyen binalarda oturan Müslümanlar uyarılmalıdır ![]() Binitleriyle gurur ve kibir sergileyen azgın beyinsizler uyarılmalıdır ![]() Para kazanmak, zengin olmak için Kur’ân’a, Sünnete, Şeriata aykırı her kötülüğü yapan, her günahı işleyen sahtekârlar uyarılmalıdır ![]() Allah’ımız bize adaleti emretmiştir ![]() ![]() Müslümanlar bu devirde en çok kendilerine zulm ediyor ![]() Evet Cehennem sadece müşrikler ve kafirler için değildir ![]() ![]() KAFİRLER SARHOŞ, MÜSLÜMANLAR SERSEM Güvenilir ve muteber din kitaplarımızda yazılıdır ![]() ![]() Zahiren Müslüman gibi görünen, gerçekte ise iman dillerinden aşağı inip de kalplerine erişmemiş bulunan kimseler şu anda sarhoş gibidir ![]() ![]() Sarhoşluk nedir? Birincisi, hepimizin bildiği alkollü içki ve uyuşturucu madde sarhoşluğudur ![]() İkincisi para ve mal sarhoşluğudur ![]() Sonra: Gençlik sarhoşluğu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saymakla bitmez tükenmez ![]() ![]() Süslü meskenler, yazlıklar, mobilyalar, binitler, giysiler sarhoşluğu ![]() Lüks ve pahalı yemeklerin verdiği sarhoşluğu da zikr etmek gerek ![]() Velhasıl, kafirler sarhoş, mü’minler sersem vaziyette ![]() Kafirlere bir şey demeyeceğim ![]() ![]() Salih, temiz, muttaki, birr, muhlis, nefs-i emaresi ile cihad eden, musalli, benliğiyle savaşan, haramdan kaçan, lüks ve israftan uzak duran Müslümanlara nasihat etmek benim haddim değildir ![]() ![]() Âhir zaman sersemliğine yakalanmış sevgili iman kardeşlerimi uyarmak istiyorum ![]() ![]() ![]() İlmiyle âmil sâlih hocalara, gerçek şeyhlere, gerçek kamil mürşidlere, bilge Müslümanlara tâbi olsunlar ![]() İtikadlarını tashih etsinler ![]() Farz namazları kılsınlar ![]() Kur’ân’a ve Sünnet’e uysunlar ![]() Paranın ve malın dehşetli bir imtihan olduğunu unutmasınlar ![]() Lüks ve israftan uzak dursunlar ![]() Gurur ve kibre kapılmasınlar ![]() Haram yemesinler ![]() Ribaya ve faize bulaşmasınlar ![]() Elleriyle ve dilleriyle insanlara zarar vermesinler ![]() Kanaatkâr olsunlar ![]() İslâm ahlâkının esaslarını öğrensinler ve hayata uygulasınlar ![]() Âhireti hiç unutmasınlar, büyük sefer için azık biriktirsinler ![]() Bela ve musibetleri savan sadakayı güçlerinin yettiği kadar versinler ![]() Kurtarıcı ilmi ve kültürü öğrensinler; faydasız ve zararlı bilgiden uzak dursunlar ![]() Merhamet görmek için merhametli olsunlar ![]() Bir Müslümanı kurtaracak bütün bilgiler İmamı Gazalî hazretlerinin İhyâu Ulumiddin adlı kitabında mevcuttur ![]() ![]() Kusuruma bakmayınız, yazmış bulundum ![]() (Mehmet Şevket Eygi, Milli Gazete, Mayıs 2009) |
![]() |
![]() |
|