![]() |
Kardan Adamlar ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kardan Adamlar !Kardan Adamlar ! KARDAN ADAM ![]() CANAN AYDEMİR Eğlenmek amacıyla insana benzetilerek yapılan kardan heykeldir kardan adam ![]() Gözleri kömürden ya da zeytinden olabilir ![]() ![]() Kolları daldan yapılır ![]() tutuşturulur ![]() ![]() olarak da boynuna bir atkı dolanır ![]() ![]() Kocaman harflerle yazılmış bir duvar yazısı okudum geçenlerde : "Kardan adam olur da senden adam olmaz!" Sonradan öğrendim ki bu bir şarkı sözüymüş, olsun ![]() ![]() Güneş hükmettiği ana kadar, ondan sonra kardan adam yaşayamazdı, onun varoluş sahası soğuk ve güneş ışıklarının hükmetmediği alanlardı ![]() Acaba bizim içimizde de "kardan adam"lar var mı? İçimizde derken kalbimizde demek istiyorum ![]() tepelerinden kartopu yuvarlayarak kardan adam yapıyor muyuz kendimize? Onu süslüyor muyuz özenerek? Sonra hayatın akışına kapılıp gidiyor muyuz başkaları gibi? Kartopu, içimizdeki mal biriktirme hırsıdır ![]() yuvarlanırsa kardan adamın gövdesini oluşturur ama bir de fazla yuvarlanırsa ![]() ![]() ![]() halini alır, bizi de içine alarak helak eder ![]() Kalbini hakikate açmayan insanlar, eğlence olsun diye, yine kalplerinin güneşsiz, soğuk, karlı tepelerinde kartopu yuvarlar, kardan adam yaparlar ![]() Dünyayı eğlenilecek bir yer olarak görürler ![]() göğü ve arasındakileri oyun olsun diye yaratmadık ![]() Rabb'imiz, o halde bu oyalanma, mal biriktirme hırsı neden? Biriktirdiklerinin Rabb'leri katında hiçbir değeri yoktur üstelik, kardan adamları da bir güneşle eriyiverir, İslâm güneşiyle; çünkü Allah (c ![]() ![]() katında din İslâm'dır, kardan adam değil ![]() -iman- tohum(u) olsaydı güneş onu eritmez, besler büyütürdü ![]() bir fidana dönüştürürdü ![]() Kârun gibi malımız, saltanatımız olsa neye yarar? Kalbimizdeki kardan adamları eritmedikten, bol meyve veren infak ağacına dönüştürmedikten sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|