Yemek Tarifleri Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri Lavaş Ekmekli Yayla KebabıYemek tarifleri Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı ![]() Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik) Malzemeler 150 gram bonfile 150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış) 150 gram piliç eti 2 çorba kaşığı tereyağı 100 gram domates sosu 2 diş sarımsak 1 adet domates 3 adet biber Tuz, karabiber, kırmızıbiber Yemegin Yapilisi Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin Domates sosunu ilave edin![]() Lavaş ekmekleri tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün Pişirilen etleri karışık olarak dizin Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin![]() Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Kırmızıbiberi yağda kavurup, etlerin üzerine gezdirin Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis yapın![]() AFIYET OLSUN |
|
|
|