Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hatmi, katılanlar, secdenizi, tilâvet, yaptınız, şerife

Hatmi Şerife Katılanlar! Tilavet Secdenizi Yaptınız Mı?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hatmi Şerife Katılanlar! Tilavet Secdenizi Yaptınız Mı?

Hatmi Şerife katılanlar! Tilavet secdenizi yaptınız mı?
Tilâvet Secdesi Nedir?
Kur'an'daki bir secde âyetini okuyan veya dinleyen müslümanın yapması vacib olan secdedirBunlardan herhangi biri, üzerine vacib olan secdeyi yapmazsa günahkar olur
Resulullah (sav) buyuruyor: Ademoğlu secde âyeti okur ve secde ederse şeytan ağlayarak ayrılır ve: "Yazık bana, insanoğlu secdeyle emredildi ve secde etti, mukabilinde ona cennet var Ben de secdeyle emrolundum ama ben itiraz ettim, benim için de ateş var '' der ''

**Tilavet secdesi yapmak, Hanefilere göre vacip, diğer üç mezhebe göre ise sünnettir

Tilavet Secdesi Nasıl Yapılır?
Başta tilavet secdesi yapacak kişinin abdestli, üstünün başının temiz ve avret yerlerininde örtülü olması şarttır
Tilavet secdesi yapmak niyetiyle abdestli olarak kıbleye dönülür ve eller kaldırılmaksızın "Allahüekber" diyerek secdeye varılır
Üç kere "Sübhâne rabbiye'l-a'lâ" denildikten sonra yine "Allahüekber" diyerek kalkılır
Secdeden kalktıktan sonra "Ğufrâneke Rabbenâ ve İleykel masîr" denir

Secde âyetinin mealini okuyana secde gerekir mi?
Secde âyetinin mealini okuyan veya dinleyen kimse de secde yapmalıdır

Kur’an-i Kerim’deki secde Ayet-i Kerimelerini okuyan ve dinleyen mü’minler, üzerlerine vacib olan secde hususunda titizlik göstermelidirler Çünkü bu amel; şeytani ve tağuti güçleri hüsrana uğratan bir olaydır

Sûre No Ayet No:

1 7 Araf 206

2 13 Rad 15

3 16 Nahl 49

4 17 İsra 107

5 19 Meryem 58

6 22 Hacc 18

7 25 Furkan 60

8 27 Neml 25

9 32 Secde 15

10 38 Sad 24

11 41 Fussilet 37

12 53 Necm 62

13 84 İnşikak 21

14 96 Alak 19

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com