![]() |
Hamur Tatlıları-Şekerbura Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Tatlıları-Şekerbura TatlısıHamur tatlıları-Şekerbura tatlısı Sekerbura Malzemeler: 1 kq un 150 qr oda sicakliginda yumsalmis marqarin 2 yumurta 200 qr ![]() tuz maya (aldiginiz posetin uzerinde yazili olucaktir,bir kilo una ne kadarini dokmeniz lazim diye) 1/2 tatli kasigi sarikok ![]() Ici icin: 500 qr kavrulmus ve toz haline getirilmis findik 500 qr seker Hazirlanisi: Tum malzemelerden berk hamur yoguruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra kesdiginiz dairlere ic malzemeden bolca koyup agzini parmaklarimizin yardimiyla yapistiriyoruz: ![]() ![]() Kenarlarini bitistirdikten sonra bu sekilde sus olsun diye bas ve isaret parmak yardimiyla bukuyoruz kenarlarini: ![]() Daha sonra nakkas(siz taraflarda satiliyormu bilmiyorum)yardimiyla uzerini resimde benim yapdigim sekilde susluyoruz: ![]() Bu sekilde tum yuzerini sonunadek susluyoruz ![]() ![]() ![]() Susledigimizsekerburalari ilik liste diziyoruz birbasa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|