Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası, or oklava, or yemek, ramazan, tarifi, tarifleri, tatlıları

Ramazan Tatlıları /Yemek Tarifleri /Oklava Baklavası Tarifi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Tatlıları /Yemek Tarifleri /Oklava Baklavası Tarifi






Ramazan tatlıları /yemek tarifleri /Oklava Baklavası tarifi
Oklava Baklavası tarifi








Daha şerbetini çekmekteyken, sıcak sıcak fotoğrafladığım bu bir tepsi tatlı, bendenizin ilk resmi "Türk Hamur Tatlısı" denemesidir Denemenin sonucu nasıl oldu diye soranlara cevabım şu:

"Gidecek yol varAncak durum kesinlikle ümitsiz bir halde değilÖzellikle gözlem ortamları sağlanarak - ki bu, bu konuda usta olan yengemizin yanında bir oryantasyon organize etmek anlamına geliyor - kişisel gelişime katkıda bulunulabilirTatlımız tadı itibari ile kusursuz ancak görüntüdeki kalın duruş yazının başında belirtilen ilk tecrübenin vermiş olduğu bir duruştan ibarettir"

Tatlının tadına bakıldıktan sonra çıkartılan dersler:
  • Bezeler daha ufak tutulacak - Ceviz büyüklüğünde diyebiliriz
  • Hamur yırtılma eğilimi gösterene kadar açılacak
  • Mümkünse oklavadan da ince bir materyal ile büzme işlemi yapılsa görsel anlamda daha iyi sonuç verebilir (yengem bunun için bir pantalon askısı kırmış)
  • Tatlı soğuk, şerbet ılık olarak şerbetleme işlemine tabi tutulacak (yengemizin naçizane önerisi)
Efendim, el elden üstündür Buyrun tarifi

Ama bendeniz yılmadımDenemelerime aynen devam ediyor , bu mecradan sizleri bilgilendiriyor olacağım

Malzemeler: (35 cm çapında yuvarlak bir tepsi için)

Hamur:
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/4 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (burada net bardak ölçüsü veremedim, değişken olabilir)
Şerbet:
  • 3 su bardağı bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon
İç malzeme:
  • 500 gr ince çekilmiş ceviziçi
Diğer:
  • Tepsiyi yağlamak için sıvıyağ
  • Hamurları açmak için bolca mısır nişastası
  • Tatlının üzerine dökmek için 250 gr tereyağ (ben teremyağ kullandım)
Tüm hamur malzemelerini ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım ve üzerine nemli bir bez örterek yaklaşık 30-40 dk kadar dinlendirelim

Tepsimizi sıvıyağ ile iyice yağlayalım

Dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bol nişasta ile tatlı tabağı boyunda iyice incelene kadar açalım Açtığımız hamurun üzerine bolca ceviz serpelim Oklava (ya da bulabileceğiniz daha ince bir edavatla) ile saralım ve oklavanın üzerinde elimizle sağdan ve soldan büzerek hamuru ortada toplayalım Hamuru oklavadan sıyıralım Parça çok büyükse ortadan ikiye kesip, değilse aynen çıkarttığımız şekilde tepsiye dizelim Tüm tepsi tamamlanana kadar bu işlemi devam ettirelim

Tereyağını bir tavada eritelim Tatlımızın üzerine erittiğimiz yağı bolca dökelim

Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar tatlımızı pişirelimPiştikten sonra soğumaya bırakalım (Tatlımızı, hava almayan bir şekilde sararsak, şerbet dökmeden yaklaşık 10 gün kadar bekleyebilir)

Şeker, su ve limonu bir tencereye alarak şerbetimizi hazırlayalım İyice kaynayana kadar pişirelim Ilınmaya bırakalım

Şerbet ılınıp , tatlı soğuyunca şerbetimizi tatlımızın üzerine dökelim ve çekmesini bekliyelim

Herkese iyi iftarlar, bereketli Ramazan sofraları diliyorum

Afiyetle,

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.