Hamur Tatlıları ,Tarçınlı Ballı Lokma Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları ,Tarçınlı Ballı Lokma TatlısıHamur Tatlıları ,Tarçınlı Ballı Lokma Tatlısı ![]() Malzemeler : 3 su b un 1 tatlı k yaş maya 1 çorba k toz şeker Alabildiği kadar su Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbeti için: 4 su b toz şeker 2 su b su Yarım limon ÜZERİ İÇİN: Tarçın Bal Hazırlanışı : Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şekeri alın Üzerine 2 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın Şerbet kaynadıktan sonra şerbeti soğumaya bırakın Bir kabın içine 1 tatlı kaşığı yaşmayayı alın Mayanın üzerine 1 çay bardağı ılık su ilave edin ve mayayı eritin az miktarda un ilave edin ve mayayla beraber karıştırın ve bulamaç haline getirin![]() Daha sonra üzerine 3 su bardağı unu ilave edin ve mayalanması için bekletin Daha sonra unun ortasına sıcak su ilave edin ve tekrar karıştırın Lokma hamurunun kıvamı lastik kıvamında olamalıdır Üzerini streç filimle kapatın Tencereye sıvıyağ alın ve yağı kızdırın Tencereye elinizi ıslatıp tatlı kaşığı kullanarak lokmaları tencereye dökün ve lokmaları kızartın![]() Lokmaları servis tabağına alın Üzerine soğuk şerbeti dökün Üzerine bal ve tarçın ilave edip sıcak sıcak servis edin Çıtır çıtrı bir lokma oldu afiyet olsun![]() afiyet olsun |
|
|
|