Pratik Börek Tarifi |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Börek TarifiPratik Börek Tarifi Pratik Börek Tarifi - Pratik Börek Nasıl Yapılır - Pratik Börek Malzemeleri Malzeme Listesi (İç Malzemesi İçin) 1 Adet Soğan 250 Gram Kıyma 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Pul Biber 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı Yarım Çay Bardağı Su Börek İçin 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Yarım Çay Bardağı Süt 2 Adet Yufka Pratik Börek Nasıl Yapılır? İçini hazırlamak için: 1 Soğanı derince bir kaseye rendeleyin Eğer böreğinizin tadının çok baharlı olmasını istiyorsanız bir ya da iki diş sarımsağı da çok ince rendeleyebilirsiniz 2 Rendelenmiş soğanın içine kıymayı ekleyin Karabiber, tuz, ince çekilmiş pul biber ve iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin Son olarak da yarım çay bardağından çok az daha fazla suyu ilave edin ve bütün malzemeyi güzelce karıştırın Böreği hazırlamak için: 1 Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın Süt ve yağı bir kasede çırparak yufkanın üzerine sürün Üzerine diğer yufkayı kapatın 2 Üstteki yufkanın üzerine hazırladığınız kıymalı harcı sürün Kıymalı harç üstteki yufkanın yüzeyinin tamamına sürülsün 3 Yufkaların sağından ve solundan içeri doğru kıvırıp kendinizden taraftan başlayarak rulo haline getirin 4 Elde ettiğiniz uzun rulodan 2 santim kalonlığında yuvarlaklar kesin Fırın tepsisinin üzerine daha sonra kolay temizleyebilmek için fırın kağıdı serin ve ruloları tepsiye dizin 5 Dilerseniz rulolarınızın üzerine kaşar peyniri rendeleri serpiştirerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 ya da 25 dakika kadar pişirerek servis yapın Afiyet Olsun |
|