Balkabaklı Börek Tarifi |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı Börek TarifiBalkabaklı Börek Tarifi Balkabaklı Börek Tarifi - Balkabaklı Börek Nasıl Yapılır - Balkabaklı Börek Malzemeleri Malzeme Listesi 4 Adet Yufka 1,5 Kilogram Bal Kabağı 1 Su Bardağı Şeker (Arzuya Göre Arttırılabilir) 2 Su Bardağı Ceviz (iç) 1 Paket Vanilya 1 Su Bardağı Süt Yarım Su Bardağı Zeytinyağı yada 200 gram margarin Balkabaklı Börek Nasıl Yapılır? 1 Balkabaklarını dilimleyin ve kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin 2 Ceviz içini iyice ezerek küçük parçalar haline getirin 3 Rendelenmiş kabağı ceviz içi, şeker, tarçın ve vanilya ile iyice karıştırın 4 Bir kapta yağ ile sütü iyice karıştırın 5 Yufkayı tezgaha genişçe yayın, yağ ve sütlü karışımı sürün ardından balkabaklı karışımı içerisine yayın 6 Fırını 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayın 7 Yufkayı rulo yaparak katlayın ve yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın 8 Aynı işlemi diğer yufkalar içinde tekrarlayın 9 Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin Not: Afiyet Olsun |
|