Hamur İşleri_ Bonibonlu Kurabiye |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri_ Bonibonlu Kurabiyehamur işleri_ bonibonlu kurabiye Malzemeler 1 cup un = 125 gram 1/2 cup kakao = 100 gram 1/2 teaspoon karbonat = 1 tatlı kaşığı 1 çimdik tuz 115 gram sütlü çikolata 1/2 cup (1 stick) tereyağı =125 gram 5 paket bonibon 1 1/2 cup şeker =320 gram 2 yumurta 1 teaspoon vanilya = 1 paket Un, kakao ve tuzu bir kapta harmanlayın Çikolatayı tereyağıyla birlikte benmari usulü eritin Şeker, yumurta ve vanilyayı iyice çırpın, erimiş çikolatayı ekleyip karıştırmaya devam edin Unlu karışımı ekleyin Son olarak bonibonları hamura ilave edin Tepsiye yağlı kağıt serin Hamurdan küçük dondurma kaşığı ile parçalar alarak tepsiye 5 cm aralıklarla dizin Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 15 dakika pişirin Kurabiyeler fırından çıktıklarında yumuşak kıvamda olacaklar fakat biraz sonra kendilerini toparlıyorlar * Ben çikolata miktarını artırdığımdan sanırım un miktarı az gelmişti, tekrar biraz ilave ettim * Bonibonları hamura katarken birazını ayırdım Tepsiye dizdikten sonra üzerlerine 3-4 tane batırdım Böylece kurabiye piştikten sonra bonibonlar arada kaybolmadan görülüyorlar |
|