07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Tepsi Böreği Tarifi
Peynirli Tepsi Böreği Tarifi
Peynirli Tepsi Böreği Tarifi
peynirli börek tarifi - tepsi böreği nasıl yapılır
Malzemeler,
Hamuru için,
* 1 su bardağı ılık süt
* Yarım su bardağı ılık su
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* Çeyrek paket yaş maya
* 2 çay kaşığı şeker
* 2 çay kaşığı tuz
* 4 su bardağı un
Yağlamak için,
* 3 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için,
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç Harcı için,
* 2 kalın dilim beyaz peynir
Hazırlanışı,
1 Yoğurma kabında; mayayı, şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin
2 Süt, sıvıyağ ve tuzu ilave edip, azar azar un ekleyerek yoğurun
3 Hamur toparlanınca unlanmış masaya alıp 5-10 dakika iyice yoğurun
4 Hamuru 8 bezeye ayırın
5 Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın
6 Üzerini tereyağ+sıvıyağ karışımıyla bolca yağlayıp üstüste koyun
7 8 yufkalık grubu bütünüyle tutup ters çevirin
8 En üste gelen ilk koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun
9 Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin
10 İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp peynir koyun
11 Rulo şeklinde sarın ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştirin
12 30 dakika kadar tepsi mayalanması için bekletin
13 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve yumurta sarısını karıştırın
14 Karışımı fırça ile böreğin üzerine sürün
15 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirin
16 Dilimleyerek servis yapın
|
|
|