Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dualar, namazda, selamdan, yapılan

Namazda Selamdan Sonra Yapılan Dualar

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

اَللهُ أَكْبَرُ

1) “Allah, en büyüktür
Buhari, Müslim
أَسْتَغْفِرُ اللهَ

2) Üç kere “Allah’ım! Bağışlanma dilerim
Müslim
اَللَّهُمَّ أَنْتَ السَّـلاَمُ، وَمِنْكَ السَّـلاَمُ، تَبَارَكْتَ يَا ذَا الْجَـلاَلِ وَالإِكْرَامِ

3) “Ey Allah’ım! Sen esenliksin selamsın, esenlik Senden gelir Celal ve ikram sahibi Sen ne yücesin
Müslim
لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَشَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ، اَللَّهُمَّ لاَ مَانِعَ لِمَا أَعْطَيْتَ، وَلاَمُعْطِيَ لِمَـا مَنَعْتَ، وَلاَيَنْفَعُ ذَا الْجَدِّ مِنْكَ الْجَدُّ

4) “Allah’tan başka hak olarak ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur O, birdir ve hiçbir ortağı yoktur Mülk O’nundur, hamd da O’nadır O, her şeye gücü yetendir Allah’ım! Senin verdiğine mâni olacak, Senin mâni olduğuna da verecek hiç kimse yoktur Makam sahibinin sahip olduğu şeyler, Senin yanında kendisine hiçbir fayda vermez
Buhari, Müslim
لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَـمْدُ وَ هُوَ عَلَىكُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ لاَحَوْلَ وَ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللهِ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ، وَلاَ نَعْبُدُ إِلاَّ إِيَّاهُ، لَهُ النِّعْمَةُ وَ لَهُ الْفَضْلُ وَ لَهُ الثَّنَاءُ الْحَسَنُ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ وَ لَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ

5) “Allah’tan başka hak olarak ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur O, birdir ve hiçbir ortağı yoktur Mülk O’nundur, hamd da O’nadır O, herşeye gücü yetendir Güç ve kuvvet ancak Allah’tandır Allah’tan başka hak olarak ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur O’ndan başkasına asla ibâdet etmeyiz Nimet ve fazilet O’nundur Bütün güzel övgüler O’nadır Allah’tan başka hak olarak ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur Kâfirler hoşlanmasa da dîni yalnızca O’na has kılarız
Müslim
سُبْحَانَ اللهِ،َ اَلْحَمْدُ ِللهِ، اللهُ أَكْبَرُ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَشَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

6) Otuzüç kere: “Subhânallah” Allah’ı her türlü noksanlıklardan tenzih ederim
Otuzüç kere: “Elhamdulillah” Hamd, Allah’a mahsustur
Otuzüç kere: “Allahu ekber” Allah en büyüktür
Yüzüncüsünde: Allah’dan başka hak olarak ibâdet lâyık hiçbir ilah yoktur O, birdir ve hiçbir ortağı yoktur Mülk O’nundur Hamd O’nadır O, her şeye gücü yetendir
Müslim 1/418
7) Her namazdan sonra muavvizât sureleri yani:
a) İhlâs Suresi,
b) Felak Suresi,
c) Nas Suresi
Ebu Davud, Nesei, Albâni Sahihi Tirmizi
8) Her namazdan sonra Ayetel Kürsi:
اَللَّهُ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ

“Her kim bunu her namazın ardından okursa cennete girmesiyle arasında ancak ölümü kalır
Nesei Amelu’l-Yevmi ve’l-Leyle, Albâni Silsiletu’l-Ehâdisi’s-Sahiha
9) Sabah ve akşam namazından sonra onar defa:
لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَشَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ يُحْيِي وَ يُمِيتُ وَ هُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

“Allah’tan başka hak olarak ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur O, birdir ve ortağı yoktur Mülk O’nundur ve hamd O’nadır O, yaşatır ve O, öldürür O, her şeye gücü yetendir
Tirmizi, Ahmed
10) Sabah namazında selamdan sonra:
اَللَّهُـمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ عِلْماً نَاِفعاً، وَرِزْقاً طَيِّباً، وَعَمَلاً مُتَقَبَّلاً

“Allah’ım! Senden, faydalı bir ilim, temiz bir rızık ve makbul bir amel dilerim
Albâni Sahihi İbni Mace
11) Sabah ve akşam namazından sonra:
اَللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّي لاَ إلَهَ إلاَّ أَنْتَ، خَلَقْتَنِي وَأَناَ عَبْدُكَ وَأَناَ عَلَى عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ ماَ اسْتَطَعْتُ أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ ماَ صَنَعْتُ أَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَيَّ وَأَبُوءُ بِذَنْبِي فاَغْفِرْلِي فإنَّهُ لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إلاَّ أَنْتَ

“Ey Allah’ım! Sen benim Rabbimsin Senden başka hiçbir ilah yoktur Beni Sen yarattın ve ben Senin kulunum Gücümün yettiği şeylerde Sana verdiğim ahd ve va’d üzereyim Yaptığım şeylerin şerrinden Sana sığınırım Senin benim üzerindeki nimetini itiraf ediyorum ve günahlarımı da itiraf ediyorum Beni bağışla Kuşkusuz ki günahları ancak Sen bağışlarsın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com