![]() |
Sabah Ve Akşam Okunacak Diğer Dualar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sabah Ve Akşam Okunacak Diğer DualarSabah Ve Akşam Okunacak Diğer Dualar Sabah Ve Akşam Okunacak Diğer Dualar 215- îbni Abbas'dan (Radıyallahu Anhüma) rivayet edildiğine göre demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: "Kim ki, sabahladığı ve akşamladığı vakit üçer kez şunları söylerse, o dilemiş olduğu şeyleri tamamlamak Allah üzerine gerekli olur: "Allâhümme innîasbahtü minke fîni'metin ve afiyetin ve setrin, fee-timme ni'meteke aleyye ve âfiyeteke ve setreke fiddünya ve'1-ahireti ![]() (Allah'ım! Ben Senin nimetlerin içinde, afiyet ve örtün içinde sabah-ladım ![]() ![]() ![]() 216- Zübeyr ibni Avvam'dan (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: "Kulların sabahladığı hiç bir sabah yoktur ki, bir münadî (çağına) şöyle çağırmış olmasın: ' 'Sübhânelmelikül-kuddûsü" (Noksanlıklardan münezzeh olup kemal sıfatlan ile vasıflanan Allah her şeye maliktir) İbni Sünnî'nin rivayetinde ise şöyledir: "Bir çağına şöyle çağırır: "Eyyühelhalâiku, sebbihul-melikel-kuddüse" (Ey yaratıklar! Her şeyin sahib ve idarecisi olan, her noksanlıktan mü-nezzeh bulunan varlığı teşbih edin ![]() ![]() ![]() 217- Büreyde'den rivayet edildiğine göre, demiştir ki, Resûlüllah Sal-lallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: "Kim, sabah ve akşam şunları söyler de sonra ölürse, Cennete girer: "Rabbiyellâhu tevekkeltü aleyhi, lâ ilahe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbü'l-arşi'l-azîmi, lâ ilahe illâllâhu'1-aliyyi'l-âzîm ![]() ![]() ![]() ![]() (Rabb'ım Allah'dır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biliyorum ki, Allah her şeye kadirdir ve Allah ilmi île her şeyi kuşatmış-tır)"[url=ada99:009 ![]() 218- Enes'den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, demiştir ki, resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: "Sizden herhangi biriniz, Ebû Zamzam gibi okumaktan aciz misiniz? Ashab sordu: Ey Al-lah'ın Resulü, Ebû Zamzam kimdir? Peygamber efendimiz buyurdu: O adam, sabahlayınca şöyle derdi: "Allâhümme innî kad vehebtü nefsî ve ırzîleke ![]() ![]() (Allah'ım! Gerçekten ben nefsimi ve şerefimi Sana hibe ettim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|