![]() |
Rukuda Yapılan Dualar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rukuda Yapılan DualarRukuda Yapılan Dualar Rukuda Yapılan Dualar سُبْحَانَ رَبِّيَ الْعَظِيمِ 1) “Azim Rabbimi tüm noksanlıklardan tenzih ederim ![]() Buhari, Müslim, Ebu Davud, İbni Mace, Ahmed, Albâni Sahihi Tirmizi سُبْحاَنَ رَبِّيَ الْعَظِيمِ وَبِحَمْدِهِ 2) “Azim Rabbimi, hamdi ile tesbih ederim ![]() Buhari, Müslim لِرَبِّيَ الْحَمْدُ، لِرَبِّيَ الْحَمْدُ 3) “Hamd Rabbime mahsustur, Hamd Rabbime mahsustur ![]() Buhari, Müslim سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ رَبَّنَا وَبِحَمْدِكَ اللَّهُمَّ اغْفِرْ ليِ 4) “Rabbimiz olan Allah’ım! Sana hamdederek, Seni tüm noksanlıklardan tenzih ederim ![]() Buhari, Müslim سُبُّوحٌ، قُدُّوسٌ، رَبُّ الْمَلاَئِكَةِ وَالرُّوحِ 5) “(O Allah) çokça tesbih edilen ve tahdis edilendir ![]() ![]() Müslim, Ebu Davud سُبْحَـانَ ذِي الْجَبَرُوتِ،وَالْمَلَكُوتِ،وَالْكِبْرِيَاءِ، وَالْ عَظَمَةِ 6) “Kudret, hükümranlık, büyüklük ve yücelik sahibini tüm noksanlıklardan tenzih ederim ![]() Ebu Davud, Nesei, Ahmed اَللَّهُمَّ لَكَ رَكَعْتُ، وَبِكَ آمَنْتُ، وَلَكَ أَسْلَمْتُ، خَشَعَ لَكَ سَمْعِي وَبَصَرِي وَمُخِّي وَعَظْمِـي وَعَصَبِي، وَ مَا اسْتَقَلَّ بِهِ قَدَمِي 7) “Allah’ım! Sana rükû ettim ![]() ![]() ![]() Müslim, Tirmizi, Ebu Davud, Nesei اَللَّهُمَّ لَكَ رَكَعْتُ وَبِكَ آمَنْتُ، ولَكَ أَسْلَمْتُ، وَعَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ، أَنْتَ رَبِّي خَشَعَ سَمْعِي وَبَصَرِي، وَدَمِي، وَلَحْمِي، وَعَظْمِي وَعَصَبِي لِلَّهِ رَبِّ الْعاَلَمِينَ 8) “Allah’ım! Senin için rukuya eğildim, Sana iman ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müslim, Tirmizi, Ebu Davud, Nesei اَللَّهُمَّ لَكَ رَكَعْتُ وَبِكَ آمَنْتُ، ولَكَ أَسْلَمْتُ أَنْتَ رَبِّي خَشَعَ لَكَ سَمْعِي وَبَصَرِي وَمُخِّي وَعَظْمِي وَعَصَبِي وَماَ اَسْتَقَلَّتْ بِهِ قَدَمِي لِلَّهِ رَبِّ الْعاِلَمِينَ 9) “Allah’ım! Senin için rukuya eğildim, Sana iman ettim ![]() ![]() ![]() ![]() Müslim, Tirmizi, Ebu Davud, Nesei |
![]() |
![]() |
|