![]() |
Namazın Sonunda Söylenilen Dualar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namazın Sonunda Söylenilen DualarNamazın Sonunda Söylenilen Dualar NAMAZIN SONUNDA SÖYLENİLEN DUALAR Muaz b ![]() ![]() ![]() ' Rasulullah:' Sana tavsiyede bulunuyorum ![]() ' Allahümme Einni alazikrike ve şükrike ve hüsni ibadetike (Allah'ım bana Seni zikretme, şükretme ve Sana güzel ibadet etmeme yardım et ![]() (Ebu Davud, Nesei, İbn-i Huzeyme, İbn-i Hibban) Ebu Hureyre (ra) Rasulullah (sav)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: ' Kim her namazdan sonra otuzüç defa Allah'ı tesbih eder(Subhanallah der), otuzüç defa Allah'a hamdeder (Elhamdülillah der), otuzüç defa tekbir getirir (Allahu Ekber der) ki bu doksan dokuz eder, sonra da: ' La ilahe illallahu vahdehu la şerikelehü, lehü'l-Mülkü ve lehü'l-Hamdü ve hüve alaküllişeyin Kadir (Tek olan Allah'tan başka ilah yoktur, O'nun ortağı da yoktur, mülkiyet O'nundur, hamd O'nundur, O herşeye kadirdir ![]() ![]() (Müslim) Sa'd b ![]() ' Allahümme inni eûzü bike minel cübni vel buhli ve eûzü bike en uradde ila erzelil umri, ve eûzü bike min fitneti'd-Dünya, ve eûzü bike min fitneti'l-Kabri (Allah'ım ben cimrilik ve korkaklıktan Sana sığınırım, ömrümün en aşağısını döndürülmekten Sana sığınırım, dünya fitnesi ve imtihanından Sana sığınırım, kabir imtihanından Sana sığınırım ![]() (Buhari) Mü'minlerin annesi Cüveyriye b ![]() ![]() Ben de:' Evet' dedim ![]() ' Subhanelahil Azim ve bi Hamdihi adeda halgıhi ve rızâ nefsihi ve zinete arşıhi ve midâde kelimâtihi ![]() Yüce Allah'ı yarattıklarının sayısınca, gönlünün rızasınca, arşıalasının ağırlığınca ve kelimelerinin mürekkebince tesbih eder, hamdederim' ![]() (Müslim) Muaz b ![]() ![]() ![]() ' Rasulullah:' Sana tavsiyede bulunuyorum ![]() ' Allahümme Einni alazikrike ve şükrike ve hüsni ibadetike (Allah'ım bana Seni zikretme, şükretme ve Sana güzel ibadet etmeme yardım et ![]() (Ebu Davud, Nesei, İbn-i Huzeyme, İbn-i Hibban) Ebu Hureyre (ra) Rasulullah (sav)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: ' Kim her namazdan sonra otuzüç defa Allah'ı tesbih eder(Subhanallah der), otuzüç defa Allah'a hamdeder (Elhamdülillah der), otuzüç defa tekbir getirir (Allahu Ekber der) ki bu doksan dokuz eder, sonra da: ' La ilahe illallahu vahdehu la şerikelehü, lehü'l-Mülkü ve lehü'l-Hamdü ve hüve alaküllişeyin Kadir (Tek olan Allah'tan başka ilah yoktur, O'nun ortağı da yoktur, mülkiyet O'nundur, hamd O'nundur, O herşeye kadirdir ![]() ![]() (Müslim) Sa'd b ![]() ' Allahümme inni eûzü bike minel cübni vel buhli ve eûzü bike en uradde ila erzelil umri, ve eûzü bike min fitneti'd-Dünya, ve eûzü bike min fitneti'l-Kabri (Allah'ım ben cimrilik ve korkaklıktan Sana sığınırım, ömrümün en aşağısını döndürülmekten Sana sığınırım, dünya fitnesi ve imtihanından Sana sığınırım, kabir imtihanından Sana sığınırım ![]() (Buhari) Mü'minlerin annesi Cüveyriye b ![]() ![]() Ben de:' Evet' dedim ![]() ' Subhanelahil Azim ve bi Hamdihi adeda halgıhi ve rızâ nefsihi ve zinete arşıhi ve midâde kelimâtihi ![]() Yüce Allah'ı yarattıklarının sayısınca, gönlünün rızasınca, arşıalasının ağırlığınca ve kelimelerinin mürekkebince tesbih eder, hamdederim' ![]() (Müslim) |
![]() |
![]() |
|