|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| “ümmetin, allah, dua, etmeleri, hakkında, peygamber’in, teâlâ’nın, ümmetine |
Hz. Peygamber’İn Ümmetine Dua Etmeleri Ve Allah Teâlâ’Nın Da Ona “Ümmetin Hakkında .. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz. Peygamber’İn Ümmetine Dua Etmeleri Ve Allah Teâlâ’Nın Da Ona “Ümmetin Hakkında ..Hz Peygamber’in Ümmetine Dua Etmeleri ve Allah Teâlâ’nın da Ona “Ümmetin Hakkında ![]() Hz Peygamber’in Ümmetine Dua Etmeleri ve Allah Teâlâ’nın da Ona “Ümmetin Hakkında Seni Razı Edeceğiz” Buyurması- Hz Peygamber bir gün İbrahim (a s )’ın “Ey Rabb’im! Onlar (putlar) insanlardan birçoğunu saptırdılar Artık bana uyarsa o bendendir Kim de bana karşı gelirse (onun yaptıklarına karşı) şüphesiz ki Sen çok bağışlayan ve çok merhamet edensin” (İbrahim: 14/36) sözleriyle İsa (a s )’ın “Eğer onlara azap edersen şüphesiz ki onlar senin kullarındır Eğer onları bağışlarsan yegâne gâlip hüküm ve hikmet sahibi olan hakikaten sensin sen!” (Mâide: 5/l18) sözlerini okuduktan sonra ellerini kaldırarak “Rabb’im! Ümmetim (i bağışla)! Rabb’im! ümmetim (i bağışla)! Rabb’im! ümmetim (i bağışla)!” diye dua edip ağladılar Bunun üzerine Allah Teâlâ, Cebrail (a s )’a “Ey Cebrail! Muhammed’e git ve niçin ağladığını sor (Rabb‘im daha iyi bilir)!” buyurdu Cebrail (a s ) Hz Peygamber’e gelip niçin ağladıklarını sordu ve sonra onun cevabını Allah Teâlâ’ya iletti O zaman Allah Teâlâ “Git ve Muhammed’e ümmeti hakkında kendisini razı edip onu asla üzmeyeceğimi söyle” buyurdu [1][size="1"] İbn Kesir, Tefsir II/540 (İbn Vehb, Abdullah b Amr’dan)![]() Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 3/87-88 |
|
|
|