![]() |
Sebebe Ve Vakte Bağlı Olmayan Dualar Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebebe Ve Vakte Bağlı Olmayan Dualar HadislerSebebe Ve Vakte Bağlı Olmayan Dualar Hadisler Hadis No : 1858 Ravi: Ebu Hüreyre Tanım: Resulullah (sav) dua ederken şunu söylerdi: "Allahım, dinimi doğru kıl, o benim işlerimin ismetidir, Dünyamı da doğru kıl, hayatım onda geçmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Müslim, Zikr 71, (2720) Hadis No : 1859 Ravi: Enes Tanım: Resulullah'ın duasının çoğu: "Allahümme atina fi'd-dünya haseneten ve fi'l-ahireti haseneten ve kına azabe'n-nar ![]() ![]() Kaynak: Buhari, Da'avat 55, Tefsir, Bakara 36; Müslim, Zikr 26, (2690); Ebu Davud, Salat 381, (1519) Hadis No : 1860 Ravi: Enes Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim cenneti üç kere isterse, cennet: "Allah'ım onu cennete koy" der ![]() ![]() Kaynak: Tirmizi, Cennet 27, (2575); Nesai, İstiaze 56, (8, 279); İbnu Mace, Zühd 39, (4340) Hadis No : 1861 Ravi: Ali Tanım: Anlattığına göre, "Bir mükateb ona gelerek: "Kitabet borcumu ödemekten aciz kaldım, bana yardım et" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Tirmizi, Da'avat 121, (3558) |
![]() |
![]() |
|