Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dualar, secdede, yapılan

Secdede Yapılan Dualar

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Secdede Yapılan Dualar

Secdede Yapılan Dualar
Secdede Yapılan Dualar

سُبْحَانَ رَبِّيَ الأَعْلَى

1) “En yüce olan Rabbimi tüm noksanlıklardan tenzih ederim
Buhari, Müslim, Ebu Davud, İbni Mace, Ahmed, Albâni Sahihi Tirmizi
سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ رَبَّنَا وَبِحَمْدِكَ، اللَّهُمَّ إغْفِرْ ليِ

2) “Rabbimiz olan Allah’ım! Sana hamd ederek, Seni tüm noksanlıklardan tenzih ederim Allah’ım! Beni bağışla
Buhari, Müslim
سُبُّوحٌ، قُدُّوسٌ، رَبُّ الْمَلاَئِكَةِ وَالرُّوحِ

3) “(O Allah) çokça tesbih edilen ve tahdis edilendir (Allah) Meleklerin ve Rûhun Rabbidir
Müslim, Ebu Davud
اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي، ماَ أَسْرَرْتُ وَ ماَ أَعْلَنْتُ

4) Ey Allah’ım! Gizlediğim ve açığa vurduğum (günahlarımı) bağışla
Müslim, Ebu Davud
سُبْحَـانَ ذِي الْجَبَرُوتِ،وَالْمَلَكُوتِ،وَالْكِبْرِيَاءِ، وَالْ عَظَمَةِ

5) “Kudret, hükümranlık, büyüklük ve yücelik sahibini tüm noksanlıklardan tenzih ederim
Ebu Davud, Nesei, Ahmed
اَللَّهُمَّ اغْفِرْ ليِ ذَنْبِي كُلَّهُ، دِقَّهُ وَجِلَّهُ، وَأَوَّلَهُ وَآخِرَهُ، وَعَلانِيَتَهُ وَسِرَّهُ

6) Ey Allah’ım! Günahlarımın hepsini, küçüğünü ve büyüğünü, öncesini ve sonrasını, açığını ve gizlisini bağışla
Müslim, Ebu Davud
سَجَدَ لَكَ سَواَدِي وَخَياَلِي، وَآمَنَ بِكَ فُؤاَدِي، اَبُوءُ بِنِعْمَتِكَ عَلَيَّ، هَذِهِ يَدِي وَماَ جَنَيْتُ عَلَى نَفْسِي

7)
Müslim, Ebu Davud
اَللَّهُـمَّ لَكَ سَجَدْتُ وَ بِكَ آمَنْتُ، وَ لَكَ أَسْلَمْتُ، سَجَدَ وَجْهِيَ لِلَّذِي خَلَقَهُ،وَ صَوَّرَهُ،وَشَقَّ سَمْعَهُ وَبَصَرَهُ، تَبَارَكَ اللهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِيَن

8) “Allah’ım! Sana secde ettim, Sana îmân ettim ve Sana teslim oldum Yüzüm, kendisini yaratan ve ona şekil veren, onda göz ve kulak açan Allah’a secde etti Takdir eden ve şekil verenlerin en güzeli olan Allah’ın bereketi pek çoktur
Müslim Ebu Davud, Nesei, Tirmizi
اَللَّهُمَّ إِنيِّ أَعُوذُ بِرِضَاكَ مِنْ سَخَطِكَ، وَ بِمُعَافَاتِكَ مِنْ عُقُوبَتِكَ وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْكَ لاَ أُحْصِي ثَنَاءً عَلَيْكَ أَنْتَ كَمَا أَثْنَيْتَ عَلَى نَفْسِكَ

9) “Allah’ım! Gazabından rızana, cezalandırmandan affına, Senden yine Sana sığınırım Sana olan övgüleri sayamam Sen, kendini övdüğün gibisin
Müslim
اَللَّهُمَّ اجْعَلْ فِي قَلْبِي نُوراً، وَفِي لِساَنِي نُوراً، وَاجْعَلْ فِي سَمْعِي نُوراً، وَاجْعَلْ فِي بَصَرِي نُوراً، وَاجْعَلْ مِنْ خَلْفِي نُوراً، وَمِنْ اَماَمِي نُوراً، وَاجْعَلْ مِنْ فَوْقِي نُوراً، وَمِنْ تَحْتِي نُوراً، اللَّهُمَّ اَعْطِنِي نُوراً

10) “Allah’ım! Kalbimde bir nur kıl, dilimde bir nur kıl, kulağımda bir nur kıl, gözümde bir nur kıl, arkamda, önümde bir nur kıl, üzerimde bir nur kıl, altımda bir nur kıl ve bana bir nur ihsan et
Müslim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com