|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dualar, hadisler, okunacak, rüku, secdelerde |
![]() |
Rüku Ve Secdelerde Okunacak Dualar Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rüku Ve Secdelerde Okunacak Dualar HadislerRüku Ve Secdelerde Okunacak Dualar Hadisler Hadis No : 1789 Ravi: İbnu Abbas Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Haberiniz olsun, ben rükü ve secde halinde Kuran okumaktan men edildim ![]() ![]() Kaynak: Müslim, Salat 207 (479); Ebu Davud, Salat 152, (876); Nesai, İftitah 98, (2, 189) Hadis No : 1790 Ravi: Ebu Hüreyre Tanım: Resulullah (sav), secdelerinde şunları söylerdi: "Allahümmagfirli zenbi küllehu, dıkkahu ve cüllehu, evvelehu ve ahirehu, sırrahu ve alaniyyetehu (Allahım! Büyük-küçük birinci-sonuncu, gizli-açık, bütün günahlarımı mağfiret buyur) Kaynak: Müslim, Salat 216, (483); Ebu Davud, Salat 152, (878) Hadis No : 1791 Ravi: Aişe Tanım: Resullulah (sav) rükusunda ve secdelerinde şu duayı çokça okurdu: "Sübhanekallahumme Rabbena ve bi-hamdike, Allahümmağfirli (Allah'ım, seni takdis ve tenzih ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Buhari, Ezan 123, 139, Meğazi 50, Tefsir, İzacae nasrullahi vel-Feth; Müslim, Salat 217, (484); Ebu Hadis No : 1792 Ravi: İbnu Mes'ud Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden biri rükü edince üç kere "Sübhane rabbiyel azim (Büyük Rabbim (her çeşit kusurdan) münezzehdir" desin ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Ebu Davud, Salat 154, (886); Tirmizi, Salat 194, (261) Hadis No : 1793 Ravi: Cabir Tanım: Resulullah (sav), rüku yaptığı zaman: "Allahümme leke reka'tu ve bike amentü ve leke eslemtü ve aleyke tevekkeltü ente Rabbiye, haşaa semi ve basari ve lahmi ve demi ve izami lillahi Rabbi'l'alemin, (Ey Allahım sana rüku yapıyorum, sana inandım, sana teslim oldum, sana tevekkül ettim ![]() ![]() Kaynak: Nesai, İftitah 104, (2,192) Hadis No : 1794 Ravi: İbnu Ebi Evfa Tanım: Resulullah (sav) sırtını rükudan kaldırdığı zaman: "Semiallahu limen hamideh, Allahümme Rabbena leke'l-hamdü mil'es-semavati ve mil'el'arzi ve mil'e ma şi'te min şey'in ba'du ![]() ![]() ![]() Kaynak: Müslim, Salat 204, (476); Ebu Davud, Salat 144, (846) Hadis No : 1795 Ravi: İbnu Abbas Tanım: Resulullah (sav) iki secde arasında: "Allhümme'ğfir li ve'rhamni ve'cbürni, ve'hdini ve'rzukni ![]() ![]() Kaynak: Ebu Davud, Salat 145, (850); Tirmizi, Salat 211, (284); İbnu Mace, Salat 23, (898) Hadis No : 1796 Ravi: Ali Tanım: Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Müslim, Salatul-Müsafirin 201, (771); Tirmizi, Da'avat 32, (3417, 3418, 3419); Ebu Davud, Salat 121, Hadis No : 1797 Ravi: Abdullah İbnu Amr İbni'l-As Tanım: Resulullah (sav)'a Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Buhari, Sıfatu's-Salat 149, Da'avat 17, Tevhid 9; Müslim, Zikr 48, (2705); Tirmizi, Da'avat 98, (352 |
![]() |
![]() |
|