Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, dualar, gece, gündüz, istendiği, okunacak, uyanmak, yatağa, yatıp, zaman

Gece Ve Gündüz Okunacak Dualar Yatağa Yatıp Uyanmak İstendiği Zaman Okunacak Dua

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gece Ve Gündüz Okunacak Dualar Yatağa Yatıp Uyanmak İstendiği Zaman Okunacak Dua

Gece ve gündüz okunacak dualar Yatağa Yatıp Uyanmak İstendiği Zaman Okunacak Dua
Yatağa Yatıp Uyanmak İstendiği Zaman Okunacak Dua

Allah Tealâ buyurur:
"Göklerin ve arzın yaratılışında, gece ile gündüzün değişmesinde, (Al-lah'ın kudret ve azametine, varlığına ve eşsizliğine) delâlet eden pek çok alâmetler vardır O kimseler ki, ayakta iken, otururken ve yatarlarken (her hallerinde) Allah'ı anarlar (zikrederler) [url=ada99:009htm#_ftn59]
(Bu ayeti Kerîmenin delaletiyle anlaşılıyor ki, yatarken dahi düşünüp Allah'ı zikretmek gereklidir)
233- Huzeyfe ve Ebû Zerr'den (Radıyallahu Anhüma) rivayet edildiğine göre demişlerdir ki: "Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem yatağına bü-ründüğü zaman şöyle derdi:
"BismikeHâhümme ahyâ ve emûtü" (Allah'ım, Senin adınla dirilirim ve ölürüm"[url=ada99:009htm#_ftn60]
234- Berâ ibn-i Azib'den (Radıyallahu Anhüma) ve Hazreti Ali'den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre:
"Resûlüîlah Sallallahu Aleyhi ve Sellem, (dâmâdı) Ali'ye ve (kızı) Fâ-tımâ'ya şöyle buyurdu: Yatağınıza büründüğünüz zaman, (yahud döşeğini-ze girdiğiniz zaman) Otuz üç kez tekbir getirin (Allahu Ekber, deyin), otu-züç kez tesbîh çekin (Sübhânellah, deyin), otuzüç kez de hamd getirin (El-hamdü iillâh, deyin)"
Bir rivayette, "Otuzdört tesbîh getirin" dir Başka bir rivayette de, "Otuzdört tekbir getirin" şeklindedir
Hazreti Ali der ki: Ben bunu Resûlüîlah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'den duyalı beri bırakmadım (her gece bu virde devam ettim) Kendisine soruldu:
- Sıffîn (savaşının şiddetli) gecesinde de mi, bırakmadın?
- Evet, Sıffîn gecesinde de, bırakmadım, dedi[url=ada99:009htm#_ftn61]
235- Ebû Hüreyred'den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, de-miştir ki, Resûlüîlah Sallalîahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:
"Sizden biriniz, yatağına gireceği zaman, eteğinin içi ile silksin; çünkü insan (kalktıktan sonra yatağına) hangi şeyin oturduğunu bilmez Sonra şöyle desin:
"Bismike rabbî vada'tü cenbî ve bike erfauhu in emsekte nefsi ferhamhâ ve in erseltehâ fehfezhâ bimâ tahfezu bihî ibâdeke's-sâlihîn (Rabbim, Senin isminle yanım üzere yattım ve Seninle (kudretinle) onu kaldırırım Eğer canımı alırsan, ona merhamet et ve eğer onu salıverirsen, salih kullarım koruduğun şeyle onu da koru)[url=ada99:009htm#_ftn62]
Bir rivayette: "Yatağını üç defa silksin" şeklindedir
236- Hazreti Aişe'den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, demiş-tir ki:
"Peygamber Sailallahu Aleyhi ve Sellem her gece yatağına girince, avuçlarım bir araya getirir, sonra onlara üfürür ve ikisine şunları okurdu: İhlâs sûresini, Felak ve Nas sûrelerini Sonra iki avucu ile bedeninden ulaşabildiği yerleri sıvardı Önce elleriyle baş ve yüzünden başlayarak mes-heder ve vücûdun ön tarafını da böyle sıvardı Bunu üç defa yapardı"[url=ada99:009htm#_ftn63]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com