![]() |
Elbise, Duvar, Kağıt Vb. Üzerine Canlı Resim Yapmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elbise, Duvar, Kağıt Vb. Üzerine Canlı Resim YapmakElbise, Duvar, Kağıt vb ![]() Elbise, Duvar, Kağıt vb ![]() Abdullah İbni Mes’ud (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasûlullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘İnsanların, Kıyamet günü Allah katında azabı en şiddetli olanı tasvir yapanlardır’ buyurdu ![]() Buhari Fethu’l-Bari: 10/382 Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasûlullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Allahu Teâlâ buyuruyor ki: “Benim yarattığım gibi yaratmaya kalkışandan daha zalim kim vardır! Haydi, bir tane yaratsınlar! Haydi, bir parça yaratsınlar!’ buyurdu ![]() Buhari, Fethu’l-Bari: 10/385 Abdullah İbni Abbas (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasûlullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Her tasvir yapan (ruh taşıyan canlı resim yapan) kişi cehennemdedir ![]() ![]() Abdullah İbni Abbas (Radiyallahu Anh) der ki: Mutlaka yapacaksan ağaç ve ruh taşımayan varlıkların resmini yap ![]() Müslim: 3/1671 Bu hadisler; insan olsun, diğer hayvanlardan olsun ruh taşıyan varlıkların iki boyutlu resimlerini yapmanın ister basılmış, ister çizilmiş, isterse oyulmuş, yontulmuş veya işlenmiş olsun ya da kalıp vb ![]() ![]() ![]() Müslüman, şeriatın kurallarına boyun eğer ve “Ben ona tapmıyorum ve secde etmiyorum ki!” diyerek tartışmaya girmez ![]() ![]() ![]() Müslümanın, evinde ruh taşıyan varlıkların resimlerini bulundurmaması gerekir ![]() ![]() “Melekler, köpek ve resim bulunan eve girmez ![]() Buhari Fethu’l-Bari: 10/380 Bazı evlerde bir kısmı kâfirlerin tapındığı ilahların heykeli olan ve süs ya da sanat eseri gerekçesiyle konulan biblolar bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Gücünüz yettiğince Allah’tan sakının ![]() Teğabun: 16 |
![]() |
![]() |
|