Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hadisler, ilgili, ortaklıkla

Ortaklıkla İlgili Hadisler

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fasil : ŞİRKET BÖLÜMÜ
Konu : Şirket Hakkında
Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allahu Zülcelal hazretleri buyurdu ki: "Biri diğerine ihanet etmediği müddetçe iki ortağın üçüncüsü ben olurum Biri arkadaşına ihanet etti mi ben aralarından çekilirim" (Rezin şunu ilave etmiştir: " şeytan gelir") HadisNo : 2299

Ravi : İbnu Mes`ud
Hadis : Ben, Ammar ve Sa`d, üçümüz Bedir`de nasibimize düşecek ganimette ortak olduk Derken Sa`d, iki esirle geldi, Ammar ve ben ise hiçbirşey getiremedik" HadisNo : 2300

Ravi : Zühre İbnu Ma`bed
Hadis : Zühre İbnu Ma`bed, ceddi Abdullah İbnu Hişam`dan naklen anlatıyor: "Abdullah Resulullah (sav)`ı görmüş idi Annesi Zeyneb Bintu Humeyd onu (Abdullah`ı) Resulullah`a götürüp şöyle dedi: "Ey Allah`ın Resulü; bundan biat al!" Aleyhissalatu vesselam efendimiz: "O henüz küçük!" deyip başını okşadı, bereketle dua etti Onu (Zühre İbnu Ma`bed`i) ceddi Abdullah İbnu Hişam çarşıya çıkarır, yiyecek satın alırdı Bir gün, ona İbnu Ömer`le, İbnu`z-Zübeyr (ra) rastladılar: "(Satın aldıklarına) bizi de ortak kıl, zira Resulullah (sav) sana bereketle dua buyurdu!" dediler O, (bu teklifi kabul ederek) onları ortak yaptı (Abdullah İbnu Hişam o duanın bereketine) bazan bir deve yükü kar ederdi de olduğu gibi eve gönderirdi" HadisNo : 2301

Ravi : Saib İbnu Ebi`s-Saib
Hadis : Resulullah (sav)`a geldim Beni O`na zikredip hakkımda medh u senada bulun(arak tanıt)maya başladılar Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselam Efendimiz: "Ben onu sizden iyi tanırım" buyurdu Ben (hemen atılıp): "Annem, babam sana kurban olsun" dedim, "doğru söyledin, zira sen benim ticaret ortağım idin, sen ne iyi ortaktın, ne itham görmüştüm, ne de münakaşa yapmıştık!" HadisNo : 2302

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com