|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
allahı, celaluhu, celle, müjde, zikredenlere |
![]() |
*Allah'ı (Celle Celaluhu) Zikredenlere Müjde!!!* |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() *Allah'ı (Celle Celaluhu) Zikredenlere Müjde!!!**Allah'ı (celle celaluhu) zikredenlere müjde!!!* Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah'ın, yollarda dolaşıp zikredenleri araştıran melekleri vardır ![]() ![]() ![]() Allah, -onları en iyi bilen olduğu halde- meleklere sorar: "Kullarım ne diyorlar?" "Seni tesbih ediyorlar, sana tekbir okuyorlar, sana tahmid okuyorlar ![]() ![]() "Onlar beni gördüler mi? "Hayır!" derler ![]() ![]() "Eğer seni görselerdi ibadette çok daha ileri giderler; çok daha fazla ta'zim, çok daha fazla tesbihde bulunurlardı" derler ![]() "Onlar ne istiyorlar?" "Senden," derler, "cennet istiyorlar" "Cenneti gördüler mi?" der, "Hayır ey Rabbimiz ![]() ![]() "Ya görselerdi ne yaparlardı?" der ![]() "Eğer görselerdi," derler, "cennet için daha çok hırs gösterirler, onu daha ısrarla isterler, ona daha çok rağbet gösterirlerdi ![]() "Neden istiaze ediyorlar?" "Cehennemden istiaze ediyorlar" derler ![]() "Onu gördüler mi?" der ![]() ![]() ![]() "Ya görselerdi ne yaparlardı?" der ![]() "Eğer cehennemi görselerdi ondan daha şiddetli kaçarlar, daha şiddetli korkarlardı" derler ![]() "Sizi şahid kılıyorum, onları affettim!" Resulullah (sav) sözüne devamla şunu anlattı: "Onlardan bir melek der ki: "Bunların arasında falanca günahkar kul dahi var ![]() ![]() ![]() ![]() (Buhari,Daavat66,Müslim,zikir25,(2689);Tirmizi,Da a vat140,(3595) ![]() |
![]() |
![]() |
|