Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
caizdir, etmesi, iştirak, kadınların, kusuf, namazına

Kusuf Namazına Kadınların Da İştirak Etmesi Caizdir

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kusuf Namazına Kadınların Da İştirak Etmesi Caizdir

Kusuf Namazına Kadınların da İştirak Etmesi Caizdir
(526) Esma binti Ebi Bekr (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Güneş tutulduğu zaman ben Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in eşi Aişe (Radiyallahu Anha)’nın yanına geldim Gördüm ki, insanlar hep ayaktalar namaz kılıyorlar Aişe (Radiyallahu Anha)’da ayakta namaz kılıyor, insanlara ne oluyor? dedim O eliyle semaya doğru işaret etti ve ‘Sübhânallah’ dedi Ben:
−Bu bir ayet mi? dedim Aişe (Radiyallahu Anha) evet diye işaret etti Esma (Radiyallahu Anha) dedi ki:
−Bunun üzerine ben de namaza durdum Kıraatin uzunluğu sebebiyle üzerime baygınlık geldi de başımın üstüne su dökmeye başladım
Buhari (1029) Müslim (905/11) Malik (1/188) Ebu Avane (2/368) Begavi (1137) Ahmed (26991)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com