Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cipsler, yağsız, üretilecek

Cipsler Yağsız Üretilecek

Eski 12-12-2007   #1
_SiYaH_
Varsayılan

Cipsler Yağsız Üretilecek



Obeziteye karşı mücadele başlatıldığı bugünlerde Frito Lay bazı ürünlerinde yağ oranlarında yüzde 10 azaltıma gidiyor

Tüm dünyada obeziteye karşı mücadele başlatıldığı bu dönemde Frito Lay'in, bazı ürünlerinde yağ oranlarında yüzde 10 azaltıma gittiği, Cheetos ürünlerinin ise artık yüzde 40 daha az doymuş yağ içereceği belirtildi

Lif oranını artırıcı çalışmalar yapılıyor
Frito Lay Türkiye Genel Müdürü Tuncer Akgün, firmanın 120 ülkede yılda 2,5 milyon ton tuzlu çerez satışı gerçekleştirdiğini belirtti Firma olarak ürünlerini geliştirmek amacıyla dünya geneline yayılmış araştırma-geliştirme (AR-GE) merkezlerinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Akgün, bu kapsamda ürünlerin içindeki lif, protein gibi besin öğelerini artırıcı geliştirmelerin yanında, meyve sebze içeriği katılmış ürün çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi

Akgün, yağ, tuz gibi besin ögelerinin azaltılması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirterek, şöyle dedi: "Tüketicilerimize aynı kalitede ürünleri sunabilmek için en uygun çözümler araştırılıyor, bazı pazarlarda denemesi yapılan çözümler aşamalı olarak geri kalan ülkelerde de uygulanıyor Türkiye'de de Cheetos ürünlerimizde bu aydan itibaren yağ oranımızda yaptığımız yüzde 10 azaltmayı, önümüzdeki dönemde yeni yağ indirimleri ve diğer kategorilerde yeni ürünler takip edecek 'İyi yağlar' olarak bilinen doymamış yağ oranını yükselten ve 'kötü yağlar' olarak nitelendirilen doymuş yağ oranını yüzde 40 azaltan HOSO (High Oleic Sunflower Oil), Türkiye'de ilk defa Cheetos portföyünde kullanılmaya başlandı Cheetos ürünleri artık yüzde 40 daha az doymuş yağ içerecek ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olacak" Akgün, gelecek aydan itibaren tüm Cheetos ürün portföyü ile kullanımına başlanan HOSO'nun, kademeli olarak tüm Frito Lay Türkiye ürün portföyünde kullanılır hale geleceğini söyledi

Büyüyen pazar: Türkiye
Bu arada Türkiye'de ortalama 120-130 bin ton sanayilik patates üretildiğine değinen Akgün, bunun da yüzde 70'inin firma tarafından ektirilip, kullanıldığını belirtti Türkiye'de çerez pazarının 2001 krizinden sonra sağlanan ekonomik ve politik istikrarla birlikte, bir büyüme trendine girdiğini anlatan Akgün, "Bu büyüme, hızlı tüketim malları sektöründe 3 yılda yüzde 73'e ulaşırken, makro çerez dediğimiz ara öğüne yönelik ürünlerde aynı dönemde yüzde 85'e ulaştı" dedi

Akgün, 2001 yılı sonrası çerezdeki hızlı büyüme yanında, pazar paylarının da yüzde 80'e yükseldiğini bildirdi Şu anda tüm cips kategorisinde kişi başı tüketimin 800 gram civarında gerçekleştiğini dile getiren Akgün, sektörü hızlı büyümeye karşın, kişi başına tüketimin yetersiz olduğunu söyledi Akgün, yıllık kişi başı tüketim diğer ülkelerle karşılaştırıldığında ABD'de 9, Avrupa ülkelerinde 5, Orta doğu ülkelerinde ise 2-3 kat fazla olduğunu sözlerine ekledi


__________________

_APOCALYPTİCA_
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.