Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdesti, alması, giren, gusül, hadis, ihrama, kimsenin

Hadis - İhrama Giren Kimsenin Gusül Abdesti Alması

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

16) Abdullah bin el-Huneyn şöyle dedi:

“Abdullah bin Abbas ve Misver bin Mahreme (Radiyallahu Anh) Mekke’ye yakın Ebvâ mevki-inde ihramlının başını yıkama hususunda ihtilaf ettiler İbni Abbas (Radiyallahu Anh):

−İhramlı kimse başını yıkayabilir, dedi Misver (Radiyallahu Anh) ise:

−Yıkayamaz dedi Ravi Abdullah bin Huneyn dedi ki: Bu ihtilaf üzerine Abdullah bin Abbas (Radiyallahu Anh) beni, Ebu Eyyûb el-Ensari (Radiyallahu Anh)’a gönderdi Ben Ebu Eyyûb (Radiyallahu Anh)’ı bir kuyunun iki direği arasında bir bezle kendini perdelemiş olarak yıkanırken buldum Kendisine selam verdim Bu kimdir dedi Ben:

−Abdullah bin Huneyn’im Beni Abdullah bin Abbas (Radiyallahu Anh) sana gönderdi, senden Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in ihramlı iken başını nasıl yıkıyor idi diye soruyorum dedim Ebu Eyyûb (Radiyallahu Anh) elini kendini perdeleyen bezin üzerine koydu ve bezi indirdi Başı bana iyice gözüktü Sonra kendisine su döken insana su dök dedi O kimse de başına su döktü Ebu Eyyûb (Radiyallahu Anh) iki elini ileri geri götürerek başını ovdu ve:

−Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’i işte böyle yaparken gördüm dedi

Buhari (1732) Müslim (1205/91) Ebu Davud (1840) Nesei (2664) Darimi (2/30) İbni Mace (2934) İbnu’l-Carud (441) İbni Huzeyme (2650) İbni Hibban (3948) Begavi (1983) Ahmed (5/418-421)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com