![]() |
Yemek Tarifleri-Zeytinli Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri-Zeytinli EkmekYemek Tarifleri-Zeytinli Ekmek ![]() Hamur: 7 gr maya 1 tk seker 1/4 kap su, ilik 3 1/2 kap un 1 ck tuz 1/2 kap sut, ilik 3/4 kap su, ilik Ic Malzeme: 1/2 kap siyah Turk zeytini*, cekirdekleri cikarilmis, ikiye bolunmus 1/2 kap sizma zeytinyag 1 orta boy sogan, ince piyazlama dogranmis 1 yk kekik 1 yk limon kabugu rendesi 1 tk pul biber Dikdortgen kek kalibi Kucuk bir tasin icinde maya, seker ve 1/4 kap ilik suyu karisitirin ![]() ![]() Buyuk bir kabin icine un ve tuzu eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi sabah buyuk bir tasin icine tum ic malzemeleri koyun ve buzdolabindan cikmis hamur ile birlikte yogurmaya baslayin ![]() ![]() ![]() ![]() Jilet veya keskin bir bicak ile uzerine 2 -3 tane 1 cm derinliginde cizik atin ![]() ![]() Firini 420 F dereceye getirip 20 dakika isitin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domates, beyaz peynir ve cay ile kahvalti, ogle veya aksam yemegi olarak servis yapin ![]() * Kavanozlarda satilan hazir dogranmis zeytinleri kesinlikle kullanmayin |
![]() |
![]() |
|