Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmeği, ekmekleritalyan

Ekmekler-İtalyan Ekmeği

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmekler-İtalyan Ekmeği






ekmekler-İtalyan ekmeği
İtalyan Ekmeği



Bu ay yemek etkinliklerinin konusu "ekmek" olunca denediğim ekmek tariflerinin sayısında da artış oldu Daha çok dünya mutfaklarındaki farklı ekmekleri yapıp aslında bizim ekmeklerimize ne kadar benzediklerini düşünerek geçirdim son haftaları Hatta geçen pazar yaptığım ve bana göre şelamenin fırınlanmış hali olan İran ekmeğim fotoğraflanamadan bitti İtalyan ekmeğini de önce hafta içinde kendimce başarısız bir girişimle denemiş, başarısız halini bile evdekiler çok sevince tekrar yapma sözü vermiştim Bu sabah tekrar -ama doğru adımlarla- yaptım Fotoğraftaki peyine her ne kadar İtalyan yerine çerkez peyniri olsa da kesinlikle bu ekmekle çok güzel gidiyor


İtalyan ekmeği:

2 adet

Tarif allrecipes'ten Ben yorumlardan edindiğim fikirlerle uygulamasını biraz değiştirdim Bir bardak 240ml


Malzemeler:
  • 1 + üçte bir su bardağı ılık su
  • 1 + yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kahverengi şeker
  • 1 + yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket (8-10gr) instant maya
ayrıca:
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
Hazırlanması:[*]Hamur malzemelerini karıştırarak hafif elinize yapışan bir ekmek hamuru hazırlayın ve yaklaşık 1 saat dinlendirin (Eğer ekmek makinanız varsa malzemeleri makinanızın sırasına göre kabınıza koyun ve hamur ayarında çalıştırın)

Sürenin sonunda ekmeğinizi makinadan veya dinlendirdiğiniz kabın içinden çıkartıp (hamur kaba yapışabilir, sorun değil) hafif unlanmış tezgaha alın Çok az yoğurup hamuru 2 parçaya ayırın Ayırdığınız her bir parçaya elinizle dikdörtgen olacak şekilde açıp uzun köşeleri birbiri üzerine katlayınFırın tepsinize 2 yemek kaşığı mısır ununu serpin Ekmek hamurlarını katladığınız yeri alta gelecek şekilde tepsiye alın Üzerlerini nemli bir bezle örterek 40 dakika dinlendirin 40 dakikanın sonunda bezi kaldırın Fırını 190C'ye getirin Arka köşelerinden birine fırına dayanıklı bir kap içinde kase kaynar su koyun Yumurtayı suyla çırpıp fazla bastırmadan ekmeklerin üzerine sürüp fırına verin Yaklaşık 30-35 dakika pişirin

Piştikten sonra çıkarıp tekrar üzerlerine bezi örtün Bir müddet bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.