İspanaklı Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Ekmekıspanaklı Ekmek ISPANAKLI EKMEK Malzeme • 1 paket tost ekmeği • 1 kg ıspanak • Kare burger peyniri (ekmek adedi kadar) • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri • 200 gr pastırma • 1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) • 1 tatlı kaşığı karbonat • Beşamel sos için • 3 çorba kaşığı tereyağı • 3 su bardağı un • 2,5 su bardağı süt • Tuz Karabiber Hazırlanışı Ispanak yapraklarını yıkadıktan sonra iri doğrayın Kaynamakta olan karbonatlı suya atıp, 5-6 dakika haşlayın Suyunu çözün Beşamel sos içini tereyağını eritin Unu ekleyip, hafifçe kavurun Süt, tuz ve karabiberi ilave edin Kısık ateşte karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin Ispanağı, küçük doğranmış pastırma ve rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırıp, beşamel sosa ilave edin İyice karıştırın Ekmeklerin kenarlarını kesin Kızgın yağda her iki taraflarını kızartın Kağıt havlunun üzerine alıp, yağını süzdürün Her bir dilimin üzerine hazırladığınız soslu ıspanaktan koyun Ispanakların üzerine birer dilim burger peyniri yerleştirin Ekmekleri tepsiye dizin 200 derece ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar tutun Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|