Kepekli Cevizli Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kepekli Cevizli EkmekKepekli Cevizli Ekmek KEPEKLİ CEVİZLİ EKMEK Malzeme • 3 su bardağı kepek unu • 1,5 su bardağı beyaz un • 40 gr yaş maya • 1 su bardağı iyi dövülmüş ceviz • 2 çay kaşığı tuz • 1,5 su bardağı su • 2 çorba kaşığı sıvı yağ • 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi • 2 çorba kaşığı kepek unu Hazırlanışı Mayayı 1,5 su bardağı ılık suda eritin, kepek ununu beyaz unu ve tuzu kuru bir zemin alın, unun ortasını havuz gibi açıp suda erimiş mayayı, iri dövülmüş cevizi ve sıvı koyun, malzemeleri karıştırıp yoğurun Ilık bir yerde yarım saat değerlendirdiğiniz hamuru bir iki kez daha yoğurup 6 eşit parçaya bölün Hamur parçalarını uzun somunlar halinde şekillendirin Yulaf ezmesini iki çorba kaşığı kepek unu ile karıştırın Somunları karışımın içinde yuvarlayın, karışımın somunlara iyi yapışması için somunları elinizle hafif ıslatabilirsiniz Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Ekmeklerin üzerine bıçakla derin bir çizgi çizin 200 dereceye ayarlı fırında 30-40 dakika kadar pişirin
|
|
|
|