![]() |
Ekmek Yemekleri Tarator |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmek Yemekleri TaratorEkmek Yemekleri TARATOR TARATOR (1) Malzeme • 100 gr ![]() • 1 kalın dilim bayat ekmek • 2 diş sarmısak • 1 kahve fincanı limon suyu veya sirke • ¾ bardak su • ½ çay kaşığı tuz • ½ çay kaşığı kırmızıbiber Hazırlanışı Islatılmış ekmek içiyle cevizi et makinesinden bir iki kere geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() TARATOR (2) Malzeme • 100 gr ![]() • 2 ince dilim bayat ekmek içi • 1 çay bardağı zeytinyağı • 1 kahve fincanı limon suyu • 2 diş sarmısak • ½ çay kaşığı tuz Hazırlanışı Bademleri sıcak suya atıp kabuklarını çıkartın ![]() ![]() Islatılıp suyu sıkılmış ekmekleri katın, tekrar dövün ![]() ![]() ![]() NOT: Taratoru kızartılmış midye, haşlanmış sebzelerle servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|