|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dua, etmek, etmiş, midir, ortasında, ortasındayken, peygamberimiz, sünnet, yemeğin |
![]() |
Yemeğin Ortasında Dua Etmek Sünnet Midir? Peygamberimiz Yemeğin Ortasındayken Dua Etmiş Midir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemeğin Ortasında Dua Etmek Sünnet Midir? Peygamberimiz Yemeğin Ortasındayken Dua Etmiş Midir?Yemeğin ortasında dua etmek sünnet midir? Peygamberimiz yemeğin ortasındayken dua etmiş midir? YEMEĞİN ORTASINDA DUA ETMEK SÜNNET MİDİR?PEYGAMBERİMİZ YEMEĞİN ORTASINDAYKEN DUA ETMİŞ MİDİR? Hadis kitaplarında konuyla ilgili rivayetlere baktığımızda Peygamberimizin yemeğin ortasında dua ettiğine dair herhangi bir rivayete rastlayamadık ![]() ![]() ![]() Âişe radıyallahu anhâ Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in şöyle buyurduğunu söyledi: “Biriniz yemek yerken besmele çeksin ![]() ![]() Ümeyye b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebû Ümâme radıyallahu anh’tan rivayet edildiğine göre Peygamber aleyhisselâm sofrasını kaldırdığı zaman şöyle derdi: “Ey Rabbimiz! Sana tertemiz duygularla, eksilmeyip artan, huzurundan geri çevrilmeyip kabul edilen sayısız hamd ile hamd ederiz ![]() ![]() ![]() Muâz b ![]() “Bir kimse yemek yedikten sonra: Bana bu yemeği yediren, sonucu etkileyecek bir güç ve kudretim olmaksızın onu bana nasip eden Allah’a hamd olsun, derse, geçmiş günahları bağışlanır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|