Hakikâti Bulmanın Yolu Olmalı Aşk |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hakikâti Bulmanın Yolu Olmalı AşkHakikâti bulmanın yolu olmalı aşk Hakikâti bulmanin yolu olmali ask Teslim olmali HzIbrahim gibi, atese atilacagini bile bile Ya ben, âs(i)k olmaliyim Ya ask, ben olmali… AskÂb-i Hayat Suyu Olmali Tek Hecede Sana sikintilarin ardindan gül bahçesi gelecek demistim Iste gerçek olan bu…güzelligine meftun oldugumuz dünya dikenlerle dolu Binlerce cümle var usumda yazilmayi bekleyen Bir seyleri özlüyorum, adi küllenmis asklarda gizli Duygularim eski bir liman misali saklaniyorlar yüregimde Gözlerim ates topu sankiyanaklarim solgundudaklarim kupkuru Gönlüm dert yumaginin verdigi hüzünle dolu Ah!su gecelertüm maskeleri indiriyor birer birer yüzlerimizden Keske yagmur yagsa bu gece veya rüzgar esse delicesinden Ugultusunu duysam, kükrer gibi gürleyen gök gürültüsü Içimde hiç bilinmedik kivilcimlari yaksa… Veya kar, tipi, boran olsakorksam ve sinsem yastigimin kenarinda Bir dost sesi duysam basucumda ve saatlerce aglasam/k “Hayat sanki bir rüya, Gerçeklikten de öte belki, Dudaklarinin arasindan çikan iki hecedir hayatö-lüm” Uzun zaman oldu ki, yagan yagmuru sessizce izlemedim Gökyüzünü usanmadan seyretmeyi, gözlerimi kapayarak Doganin huzur veren dinginligini içimde hissetmeyeli çok zaman oldu “Haykirmak geçer kalbimin hücrelerinden Utanç duvari misali susar dilim, çikmazlara girer bedenim” Yok mu dost sesi? Yok mu askin sinesi? Sahi nedir ask? Bu soruyu sordugum zaman kendime, cevapsiz kaliyorum Bir nefeslik olmamali, bir içimde bitmemeli askHayatim olmali Büyütmeliyim her solugumda, içimdeki sevdayi yasatmaliyim Olumsuzluk sarmamali benligimi, karamsarlik uzak olmali düslerimden Özgür olmali ruhum Attigim her adimimla, aldigim her nefesle, yüregimde özgür olmali Düslerimden ötesini ask süslemeli Adim ask olmali hayallerimde… Bir cevabi olmalinoktalar konusmamali sorularin ardindan Ask öpmeli dudaklarimdan, ask tutmali elimden dost sicakligi ile Âb-i hayat suyu olmali tek hecede… Gülün kirmiziliginda, lâlenin güzelliginde, Karanfilin beyazliginda görebilmeliyim aski… Züleyhâ gibi yanmaliyim askin narindan Daglari deldirmeli Ferhat gibi Yada mecnun gibi sevgilinin güzel yüzünde, Hakikâti bulmanin yolu olmali ask Teslim olmali HzIbrahim gibi, atese atilacagini bile bile Ya ben, âs(i)k olmaliyim Ya ask, ben olmali… iktibas |
|