![]() |
Bir Gülle Bahar Gelir Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Gülle Bahar Gelir Mi?Bir Gülle Bahar Gelir Mi? Bir Gülle Bahar Gelir Mi? Sorun bu soruyu! Ya da soruyu şöyle sorun: Bir insan ne yapabilir ki? Herkes kendine dönüp sorsun: Bir gülle bahar gelir mi? Ya da Bir insan ne yapabilir? Bu sorunun cevabını merak edenler, kokusu çağları aşıp bize kadar ulaşan Medinenin Gülüne baksınlar, âlemlere rahmet Hz ![]() ![]() Ki, O bir güldü ![]() ![]() Bıtırak tarlasına döndürülmüş bir dünyaya baharı müjdeleyen bir gül ![]() Cins bir gül fidanıydı, bu açık ![]() de beni seçtin Rabbim! sorusuna bir cevap olsun diye, Onu şöyle tanıtmıştı: Çünkü, Sen muhteşem bir ahlâka sahipsin! Bu gül fidanını ALLAH seçmişti ![]() vahyin projesine uygun olarak yetiştirildi ![]() tasarrufu vardı: Tanıtmak ve inşa etmek ![]() Ama daha çok da inşa etmek… Onu vahiy inşa etti ![]() Öyle bir inşa ki bu, sonunda O, ahlâkı Kuran olan biri oldu ![]() Adeta O, şu sorunun canlı cevabıydı: Kuranı insana dönüştürsek, ortaya nasıl biri çıkardı? Bu sorunun cevabı belliydi: Efendimiz aleyhissalâtu vesselam ![]() Onu kitaba çevirmek mümkün olsaydı, ortaya nasıl bir şey çıkardı? Bu sorunun da cevabı belliydi: Kuran vahyi ![]() İşte O Gül, çölün ortasında tek başına açtığında, kimse bir Gül ile baharın geleceğini düşünemezdi ![]() Eğer o çiçek baharı doğuracak bir bedeli ödemeyi göze alırsa, evet ![]() Bir çiçekle bahar gelirdi ![]() olurdu ![]() ![]() geçen asırlar, o baharın yeryüzünü yeşertme potansiyelini yok edemezdi ![]() Ne kadar şiddetli geçerse geçsin, her kış istese de istemese de sonunda o baharın hizmetkârı olmak zorunda kalırdı ![]() Bir insan ferişteh olsa ne yapabilirdi ki? Ferişteh olmasına gerek yok, ölümlü biri olarak dahi bir insan tüm bir dünyayı omuzlayabilir, bıtırak tarlasına dönmüş bir dünyayı gülistana çevirebilirdi ![]() Yeter ki, imanı sınırsız bir imkân bilsin ![]() mirasa ihanet etmeyip sadakat göstersin ![]() bir yüreğe sahip olsun ![]() Hz ![]() dönüştürüleceğinin en güzel örneğiydi ![]() ![]() Gül olmak isteyenlere, adam olmak isteyenlere, bıtıraklara karşı mücadele etmek isteyenlere ![]() Onun örnekliği, en sonunda gelip bir ilahi yasanın şahsında somutlaşıyordu: Bedelsiz ödül olmaz ![]() Bakın şu örneklere: O, Taife bir umut diyerek gitmişti ![]() Çünkü Mekkenin kini, Onun varlığını ortadan kaldırmayı düşünecek noktaya gelmişti ![]() hakaretle karşılaştı ![]() ![]() ![]() Bu öyle bir bedeldi ki, artık gücün bittiğinin, kuvvetin tükendiğinin resmiydi ![]() Ve koyverdi çığlığını: Bittim ya Rabbi! Bu çığlığı bekliyordu öteler ![]() ![]() Çünkü, ALLAH’ın yasası buydu: Biten ve bittim diyene, ALLAHın yardımı ne zaman? diyene, ALLAH’ın yardımı çok yakın! diyen bir Rahîm Rab vardı ![]() İşte, Onun için ilahi yardım Sevr Dağının tepesinde geldi ![]() çıkmak şart mıydı? Tepede gelen yardım, dibinde gelemez miydi? Evet, öyle! Çünkü ilahi yasa bu ![]() ![]() bile olsa bozmazdı ![]() Peki, biz neyi bekliyoruz? O evrensel Gül için bozmadığı yasayı, biz dikenler için bozmasını mı? İşte bu olmayacak ![]() Dünyanın Gülüne, sonsuz salât ve selam ile… M ![]() |
![]() |
![]() |
|