![]() |
Gazze, Ah Gazze... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gazze, Ah Gazze...Gazze, Ah Gazze ![]() ![]() ![]() Gazze, Ah Gazze ![]() ![]() ![]() Ebubekir Sifil Küresel kriz var şimdi, extra acılarını ertele; Düşme üstüne, üstüne füzeler yağan barakaların ![]() Nasılsa ucuz bir kandır akan, ellerini yıkarsın geçer, Bir de kınama cümlesi kurarsın, hem vicdanın rahatlar… *** Gazze'de bir çocuk, Alnından yüzüne akan kanı silecek, elini hissetmiyor ![]() Dünya hissetmiyor, Gazze'de çocuklar ölüyor kocaman ölümlerle, *** Gazze'de bir anne, Göz pınarları kurumuş donmuş ruhumuza ağıtlar yakmaktan, Bir eli koynunda, bir eli topraktadır Gazze'de annelerin Yetim cenazeleri uğurlamaktan ![]() *** Gazze'de toprak doymuştur yiğit ölümlerine Altında fidanlar, üstünde çınarlar yaşayan toprak; Kadim canavarları dünyanın doymamıştır ![]() *** Ey Filistin, Ey nebiler beldesi, Kalkmıştır üstünden gölgesi Ömer'in ve Selahaddin'in Ve Abdülhamid-i Sani'nin, Şimdi İshak yastadır ve İbrahim, Nicedir akan İsmail'in kanıdır ![]() *** Ey Filistin, Andolsun zamana, İncire ve Zeytine ve Sinîn'e Ve ince ince süzülerek Gazze'ye Sabra'ya, Şatilla'ya, Cenîn'e Akan kana andolsun, Yazgın yazgımdır, yasın yeminim, Hıyaneti tevil etmeyeceğim ![]() Ruhunu satlığa çıkarmışların, Ve korkakların ve Allah'ı unutanların Üstümüze boşalttığı utancı faş etmeden, Tel'in etmeden zulmü, Ruhumu teskin etmeyeceğim… *** Ey Filistin, İbrahim'in mehceri, Musa'nın hülyası, Yuşa'dan beri işgal altındaki Filistin ![]() Halife Davud'un, mülkler sahibi Süleyman'ın Ve Üzeyr'in ve Zekeriyya'nın ve Yahya'nın yurdu ![]() Sen ki bağrına nebiler gömerek bekleyendin; "Ben gideyim ki O gelsin" demişti İsa, Çevresi mübarek kılınmış mescidi, O "En Uzak Mescid"i kalbimiz kadar yakın eden Mirac Sahibi'ni bekledin ![]() Geldi ![]() Yüzüne renk geldi dünyanın, Su yürüdü damarlarına Zeytin Dağı'nın kadim ağaçlarının ![]() Elleri birleşti İsmail'le İshak'ın ![]() *** Nebiler Sultanı'nın işaretlediği Zamana dek, Mesihler çağına dek Bu direniş sürecek ![]() Ne zaman gök misafir Yarım kalan evrensel şarkıyı tamamlayacak, O zaman dinecek evrensel acımız, Kılıç o zaman kınını tanıyacak ![]() *** |
![]() |
![]() |
|