![]() |
Kainat Duaya Kalkarsa Neler Diyecek?.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kainat Duaya Kalkarsa Neler Diyecek?..Kainat duaya kalkarsa neler diyecek? ![]() ![]() Kainat duaya kalkarsa neler diyecek? ![]() ![]() BAHAR geldi ![]() ![]() Kainat yeşillendi ![]() ![]() Belki de bu zikirden en uzak olanı biz insanlarız ![]() Geçenlerde bütün bunları düşünürken aklıma şu soru geldi: Kendi kendime sordum, acaba kainattaki bu sessizliği bir an sustursak ve eşyaya kendi lisanınla konuş desek neler anlatacak? ![]() ![]() Mesela desek ki, hadi, kendi dilince dua et ![]() ![]() ![]() Nasıl dua edecek? ![]() ![]() Nelerden Allah’a sığınacak? ![]() ![]() Dilerseniz kulak verelim ![]() Kainat duaya kalkarsa bakalım neler diyecek: Ceninin duası: Allah’ım, vefasız bir dünyaya beni mahkûm etme ![]() Kadir ve kıymet bilmez bir dünyaya beni salma ![]() Yağmurun duası: Ya Rabbi, zalimlerin ve cimrilerin değil, hakseverlerin, cömert ve hak bilenlerin toprağına indir beni ![]() Çiçeklerin duası: Ya Rabbi, bizi zalim bahçıvana düşürme ![]() ![]() Karın duası: Ya Rabbi, bizi zalimlere payanda etme ![]() ![]() ![]() Güneş’in duası: Rabbim, temiz yüzleri aydınlatmayı bana nasip et ![]() Ay’ın duası: Ya Rabbi, benim dolunay halimi Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Gecenin duası: Ya Rabbi, güneş bir an doğsa da, benim karanlık yüzümden yararlanıp da kötülüklerini saklayanların içyüzü bir an önce ortaya çıksa ![]() Ya Rabbi, sen beni örtü olarak yarattın ![]() ![]() İnsanların bende işledikleri günahlardan Sana sığınıyorum ![]() Gündüzün duası: Ya Rabbi, beni öğle ve ikindi ezanlarından mahrum etme ![]() Mezarların duası: Ya Rabbi, şu demin ölmüş olan, sağlığında ise hak yemiş, vurgun vurmuş, insanlara zulmetmiş, Seni hiç bilmemiş, hayra eli hiç uzanmamış kötü insanı bizim buraya gömdürme ![]() Kötü komşudan Sana sığınırım ![]() ![]() ![]() Taşların duası: Ya Rabbi, bazı insanların yüreği bizden daha katı hale geldi ![]() ![]() ![]() Minarelerin duası: Ya Rabbi, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Duvarların duası: Ya Rabbi, keşke kör, sağır ve dilsiz olsaydım da yüzüme karşı işlenen günahları ve zulümleri görmeseydim ![]() ![]() ![]() Kuşların duası: Ya Rabbi, şu kışın karlar yere inip de yiyeceğimiz tahıllar karın altında kalınca, biz yiyebilelim diye ekmek kırıntılarını sokağa bırakan -yiyeceğimiz tahtanın üzerine serpiştiren- şu Ayşe Nine’ye rahmet et ![]() ![]() Suyun duası: Ya Rabbi, insanları doyururken, bitkileri sularken, kainatı temizlerken çok mutluyum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rüzgârın duası: Ya Rabbi, bazı milletleri azgın ve aşkın rüzgârlarla altüst etmiştin ![]() ![]() Etrafınıza bakınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilmek lazım ki, kainattaki her zerre ahiret gününe şahit olarak gelecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nihat HATİPOĞLU |
![]() |
![]() |
|