|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
açın, bulmaya, deyin, geldim, kalp, kapılarını, rabbimi |
![]() |
Açın Kalp Kapılarını Rabbimi Bulmaya Geldim Deyin... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Açın Kalp Kapılarını Rabbimi Bulmaya Geldim Deyin...Açın kalp kapılarını RABBİMİ bulmaya geldim deyin ![]() ![]() ![]() Açılın kalp kapıları! Rabbimi bulmaya geldim deyin… Açılın kalp kapıları! Rabbimi bulmaya geldim deyin… Her şey gönlün derinliklerinden geleni fark etmekle başlar ![]() kemale erişir ![]() ![]() Allah herkesin kalbine bir kapı koymuştur ![]() ![]() girenler hüsrana uğramazlar ![]() ![]() Hak kapısıdır ![]() Vermeyi istemeseydi istemek duygusunu vermezdi ![]() şey ![]() ![]() dairesi dışında bazı kullarına özel lütuflar verebilir ve kapılarını kendi açabilir ama bu istisnai durumdur ![]() ![]() İradeniz ile almanız gereken yolu aldığınızda inayet-i ilâhi tecelli eder ve Allah kendisinden başka kapılara yönelmenizi ![]() ![]() Kul muhabbet kapısından girince o güne kadar hiç görmediği ![]() duyduğu bir sevgi çağlayanına ulaşmış olur ![]() ![]() onu ondan daha iyi bilen ve her ihtiyacını verebilme kudretinde olan Zata ulaşır ![]() Bu ![]() ![]() sevgilere en layık olan oturtulur ![]() ![]() önce O sevilir ![]() ![]() sözünü de bu doğrultuda anlamak gerekir ![]() Bu kapının anahtarı tefekkürdür ki bilinen ibadetler içerisinde semeresi en çok olanlardan biridir ![]() O’nu bulmak marifet iledir ![]() ![]() dönmeyi öğrenin ![]() bir tarafa bırakın ![]() ![]() çıkın ![]() ![]() ![]() Açılın kalp kapıları! Rabbimi bulmaya geldim deyin ![]() bekler bulacaksınız ![]() Hiçbir şey söylemeyin isterseniz ![]() ![]() susamışlığı ve günahlar altında iki büklüm olmuşluğunuzla sadece Ya Rabbi!deyin ![]() ![]() Kulunun kendisine dönmesi kadar O’nu hoşnut eden başka bir şey olmayan Rabbimizin ![]() ve rızamı alan kulumu ne mahsun edebilir ki? Sen mahsun olma ![]() vekilinim dediğini duyarsınız belki Rabbim nasip ederse ![]() Bu öyle bir lütuftur ki onu elde edenin kapısını çalacağı başka bir merci ![]() açamayacağı hiçbir kapı kalmamıştır ![]() Öyle bir sevgiliyi sevin ki size her şeyi vermeye gücü yetsin ![]() ihtiyacınızı görsün ![]() ![]() sevdirin ki O sevdi mi kainattaki tüm kullarına da sizi sevdirsin ![]() adıyla çaldığınız tüm kapılar ardına kadar açılsın ![]() mukabele bulsun ![]() İşte insanın yaradılış gayesinin başlangıç noktası budur ![]() arkasından gelir ![]() Unutulmaması gereken bir fark vardır ![]() ![]() etmek ayrıdır ![]() ![]() ![]() Her şeyde esma-i ilahiyeyi görmek marifettir ![]() ![]() bilmenin belli bir mantığı yoktur ![]() ![]() bilmek ancak onu hissetmekle olur ![]() O tecellileri tefekkür etmek de idrake götürür ![]() kemalâta ermiş ![]() ![]() kapılarınız ardına kadar açılmıştır ![]() muhabbete ![]() ![]() Artık her anınızda O’nun büyüklüğünü ve muhabbetini gözyaşları içerisinde seyre koyulacak ![]() ![]() bir hayret ![]() izniyle ![]() Rabbim bizleri kendini hakkıyla idrak eden kullarından eylesin ![]() Gülay Öztürk __________________ ![]() Ateşlerde mi yandın İbrahim gelir üzülme ![]() Güneş yakmayamı başladı Ömer bakar üzülme ![]() Yaraların mı çoğaldı Eyyup sarar üzülme ![]() Bütün kapılar mı kapandı? Bir kapıyı kapatan bir ![]() |
![]() |
![]() |
|