![]() |
Anlatıver Güzel Dost Kimler Aldandı.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anlatıver Güzel Dost Kimler Aldandı....Anlatıver güzel dost kimler aldandı ![]() ![]() ![]() ![]() http://Resimi orijinal boyutunu görm...ine tıklayın Hele bir anlatıver Güzel Dost! Kimler aldandı? - Cehennemi hesaba katmayan dindar aldandı! Çünkü Kur'an şöyle anlattı: "Allah tarafından hiç hesaba katmadıkları karşılarına çıkıverdi ![]() ![]() ![]() ![]() Söyle bana Can Dostum kimler aldandı? - Cennetteki yerini hazır bilen herkes aldandı! Zira Kur'an " ![]() ![]() degil ![]() ![]() ![]() Bir daha söyleyiver başka kimler aldandı? - Ölüm yokmuş gibi yaşayan dünya-perest aldandı! Zira Kur'an turrayı şöyle bastı: "Her nerede olursanız olunuz, ölüm size yetişir! Velev (hatta) eflake ser çekmiş surlarda bulunun!" Nisa Suresi, 78 ![]() Güzel Dost! Anlat bana daha kimler aldandı? - Ameline güvenen abid (çok ibadet eden) aldandı! Çünkü Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam şöyle ferman buyurdu: Zınhar aldanmayın! Hiç kimse ameli ile kurtulamaz! Soruldu: Sen de mi Ya Rasulallah? Cevap verdi: Evet ben de! Başka kim kandı, kimler aldandı? - Salih amel işliyorum sanan riyakar (iki yüzlü) aldandı! Çünkü Kutsi Hadiste Allah Teala şöyle buyurdu: ![]() ![]() o amele benimle birlikte bir başkasını ortak ederse onu ve şirkini başbaşa bırakırım ![]() Anlativer Hakîm! Sonra kim aldandı? - Aleme telkin (nasihat) verip kendini unutan vâiz aldandı! "İnsanlara iyilik emreder de kendinizi unutur musunuz? Halbuki kitap okuyorsunuz, artık akıl etmez misiniz?" Bakara Suresi, 44 ![]() Başka var mı? Daha kim aldandı? - Rabbini bırakıp hevasına (nefsin zararlı ve günah olan arzuları) kulluk eden aldandı! "Gördün mü o hevasını ilah edineni? Artık ona sen mi vekil olacaksın ![]() Yoksa onların çoğunu işitirler veya akıl ederler mi sanıyorsun? Onlar sırf hayvan gibi hatta gidişçe daha sapkındırlar?" Furkan Suresi, 43-44 ![]() Hele bir anlat Sevgili Dost! Başka kimler aldandı? - Rahmete güvenip kendini emniyete salan fâsık (günahkar) aldandı! "Allah’ın kendilerine kuracağı plandan emin mi oldular?! Kendilerine yazık eden kavimlerden başkası Allah’ın mekrinden (uyun,düzen) emin olmaz!" A'raf Suresi, 98 ![]() Hele bir daha anlat, başka kimler aldandı? - Yolunun eğriliğinden şüphe etmeyen kendini bilmez aldandı! "Tuttukları yol sebebiyle dünya hayatındaki bütün çabaları boşa gitmiştir de zannederler ki cidden iyi bir iş yapıyorlar ![]() Suresi, 104 ![]() Göster bana Can Sevgili! Daha kimler aldandı? - Kendini hizmette bilip, kılını dahi kıpırdatmayanlar aldandı! "Allah gayret gösterip cihad edenlere, olduğu yere mıhlanıp kalanların çok üzerinde bir ecr-i azim ihsan etmiştir ![]() ![]() Avaz et Hatip avaz, ta ki herkes duysun! Hele hele kimler aldandı? - Nasıl desem bilmem ki Namazsız aldandı! Hele bir baksan ya Kur'an nasıl anlattı: "Ashabı yemin (cennetlik olanlar) Cennetten seslenip mücrimlere (suçlu) soruyorlar, sizin bu sekar cehennemine girmenize ne sebep oldu? diye ![]() Biz namaz kılanlardan değildik" - Müddessir Suresi, 39-43 ![]() Kim öz-canını yaktı, kimler aldandı? - "Ben bundan sonra kurtulmam ![]() "De ki: Günah işlemek suretiyle öz-nefisleri aleyhine israf etmiş kullarım! Allahın rahmetinden ümidi kesmeyin, çünkü Allah bütün günahları mağfiret buyurur ![]() ![]() için ümidi kesmeyin de başınıza azab gelmeden evvel tevbe ile Rabbinize dehalet edin ve ona halis müslümanlık yapın, sonra kurtulamazsınız!" Zümer Suresi, 53-54 ![]() Ey Güzel Hayırhah! Anlatıver kim aldandı? - "Allah dilemeseydi günahkar mı olurdum!" diyen kaderci aldandı! "Diyeceği gün bir nefis: Eyvah! Allah yanında yaptığım eksikliklerden dolayı hasretime bak, doğrusu ben eğlenenlerden idim ![]() Allah bana yolunu gösterse idi ben de müttakilerden, Allahtan korkan dindarlardan olurdum ![]() ![]() Ey Nâsih! De bana daha kimler aldandı? "Keşke her günahım bunun gibi olsa ![]() Zira Sahabi Hazreti Enes şöyle anlattı: Sizler, size göre saç kılından ince, kıymeti olmayan işler yapıyor, günahlar işliyorsunuz ![]() onları Rasulullah zamanında helak sebebi sayıyorduk ![]() Anlat, anlat daha kimler aldandı? - "Bakma! Benim kalbim temiz ![]() "Yemin olsun ki zamana! İnsan mutlak hüsranda ![]() Onlar iman edip salih amel işlediler! ![]() ![]() ![]() Başka kim, daha kim aldandı? - "Bir lokma bir hırka devirleri geçti artık; bu zamanda herşey para!" diyen zengin aldandı! "Oyaladı o malda çokluk kuruntusu sizleri ![]() ![]() ![]() kadar kabirleri ![]() ![]() ileride bileceksiniz ![]() ![]() o cehennem ateşini çaresiz, göreceksiniz ![]() çaresiz, aynel yakin göreceksiniz ![]() mallarınızdan hesaba çekileceksiniz!" Tekasür Suresi ![]() Hele bahset başka kim aldandı? - "Bu zamanda da bu olur mu canım!" diyen cahil aldandı! "Rabbinin kelimesi doğrulukça da adaletçe de tam kemalindedir, onun kelimelerini degiştirebilecek yok, işiten de O, bilen de O ![]() Yerdekilerin çoğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar, onlar sırf zan ardına gider ve sade atarlar ![]() ![]() Deyiver bana başka kim aldandı? - "Göreceksin biz nice hacı-hocadan önce giricez cennete!" diyen nâdan (cahil) aldandı! "Şüphesiz korunan müttekiler içindir Rabblerinin katında na'im Cennetleri ![]() Nasıl hükmediyorsunuz? Yoksa size mahsus bir kitap var da onda şu dersi mi okuyor sunuz?" Kalem Suresi, 34-37 ![]() Bir daha söyle! Kim kandı, kimler aldandı? - "Hem ondan hem bundan lazım; öyle tek taraflı, a-sosyal olmaz ![]() diyen bîhaber (habersiz) aldandı! Zira " ![]() ![]() ![]() Konuş Hatip konuş! Başka kim aldandı? - "O kadar incesine aklım ermez ![]() "Onlar dünya hayatını zahiren biliyorlar ![]() gafiller!" Rum Suresi, 7 ![]() Bahsediver Hatip! Daha kim aldandı? - "Bu da bir şey mi canım, millet neler işliyor ![]() "Ona kendi kazandığı, size de kendi kazandığınız ![]() amellerinden sorulacak değilsiniz ![]() ![]() yok bütün yaptıklarınızdan mesul tutulacaksınız!" Nahl Suresi, 93 ![]() Anlativer Dostum! Daha kim aldandı? - "Benim babam da hacı ![]() Çünkü baksana dalgalar arasındaki inkarcı oğlu için yalvaran Nuh peygambere ne denildi: "Ey Nuh! ![]() ![]() dürüst iş yapan temiz bir insan değildi ![]() olmayan bir şeyi Benden isteme ![]() bir iş yapmandan seni sakındırırım ![]() ![]() Haber et Hatip haber! Başka kim aldandı? - "Ben giybet etmiyorum ki, olanı söylüyorum ![]() Zira Efendimiz bir gün soruverdi: Bilir misiniz gıybet nedir? diye ![]() Ashab, Allah ve Rasulü daha iyi bilir, dediler ![]() beğenmiyeceği şekilde anmandır, buyurdular ![]() şey onda varsa? Cevap verdi Efendimiz: Eğer varsa onu gıybet ettin demektir ![]() demektir ![]() Daha kim yandı, kimler aldandı? - "İşlediysek biz işledik; azabını çeker diyetini öderiz ![]() bedbaht (bahtsız) aldandı! "Yemin olsun! Rabbinizin azabından onlara velev bir nefha, bir kıvılcım dokunuverse VAY BİZLERE derler!" İsra Suresi, 21 ![]() Vah Nâsih vah! Demek bunca insan aldandı! HasbunAllahu we ni’mel-wekil, ni’mel-mewla we ni’men-nasir ![]() Allah bize yeter; o ne güzel vekildir, o ne güzel mevladır, o ne güzel yardımcıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|