|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
benimdir, diyerek, hata, kahramanlığına, kardeşliğimizi, mısınız, yenileme |
![]() |
'Hata Benimdir!.. 'Diyerek Kardeşliğimizi Yenileme Kahramanlığına Var Mısınız? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Hata Benimdir!.. 'Diyerek Kardeşliğimizi Yenileme Kahramanlığına Var Mısınız?'Hata benimdir! ![]() ![]() 'Hata benimdir! ![]() ![]() Toplum içindeki birlik beraberliğimiz bizim için çok mühimdir ![]() ![]() Bizim bu birlikteliğimizi koruma gayretimiz büyüklerimizde gördüğümüz örneklerden gelir ![]() ![]() İşte bu örneklerden birini takdim etmek istiyorum bugün sizlere ![]() ![]() Yaşanmış bu örnekleri okuduktan sonra biz de dostlarımızı incitmekten, muhataplarımızı darıltmaktan benzeri bir dikkat ve titizlikle kaçınır, hatta bir incinme ve kırılma halinde suçu kendi üzerimize alarak gönül birliğimizi koruma örnekliğini biz de verebiliriz ![]() İşte size kırılma ve darılmayı önleyerek kardeşliğimizi yenileme adına suçu kendi üzerine alma fedakârlığından unutulmayan bir örnek ![]() ![]() ![]() *** Medine'de bir sohbet sırasında Hazreti Ebu Bekir Efendimiz kendi düşüncesini ortaya koyar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaten ben ne söylersem sen onun aksini söylersin! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Resulallah! dedi, Ömer'le konuşurken 'zaten ben ne söylersem sen onun aksini söylersin' diye bir karşılık verdim, kırıcı ve kabaca davrandım galiba, durumu nasıl düzelteceğimi bilemiyorum ![]() Bu arada Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Ömer! Hicret arkadaşımı bana bırakmalı değil miydin? diye sitemde bulundu ![]() ![]() ![]() Ya Resulallah dedi, kabahat Ömer'de değil bende idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bugün bizim hem kendi nefsimizde hem de dostlarımızda aradığımız örnek budur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bütün mesele burada, bu ahlak ve anlayışta ![]() Hata benimdir diyerek suçu üzerine alıp kardeşliğimizi yenileme kahramanlığına siz de var mısınız? AHMED ŞAHİN Zaman |
![]() |
![]() |
![]() |
'Hata Benimdir!.. 'Diyerek Kardeşliğimizi Yenileme Kahramanlığına Var Mısınız? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Hata Benimdir!.. 'Diyerek Kardeşliğimizi Yenileme Kahramanlığına Var Mısınız?Saygideger Hicran kardesim bu degerli yaziyi büyük bir haz alarak okudum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güzel bir noktadan ve güçlü bir örnekten yararlanarak kalp temziliğine Kardes baglarina giden yolu konuya almissiniz ![]() ![]() ![]() ![]() İnşallah bir daha hiç bir günahı hafife almamamız kardesligi olanca gayretímiz ile korumamiz dileğiyleee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dost yüzüne bakmak için,çok temiz bir bakış gerek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|