![]() |
Ölümü Özlemeyen Aşkı Anlıyamaz.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ölümü Özlemeyen Aşkı Anlıyamaz..Ölümü özlemeyen aşkı anlıyamaz ![]() ![]() Ölümü Özlemeyen Aşkı Anlayamaz This image has been resized ![]() ![]() ![]() İsmail Acarkan'ın ''ölümü özlemeyen aşkı anlayamaz'' kitabından bazı bölümler; ''Gönlünüzde size yabancı olan size ait olmayan ama size emanet bırakılmış sevgileriniz olmadı mı hiç? Olmuştur şaşırmayın buna ![]() ![]() ![]() ![]() (sf:13) Herkes sevmenin zorluğunu yüklenemez ![]() ![]() İnsanların çoğu kedilerin patiklerine benzer ![]() ![]() ![]() ![]() (sf:16) Aslında onu anlamak isteyişim kendimi anlamak isteğimden geliyordu ![]() (sf:17) Sanırım benim ona karşı duyduğum hayranlık ve zayıflığı hissediyor benim için benden kaçıyordu ![]() (sf:17) Şefkatten bir şey beklenir aşktan her şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (sf:17) Bir insanın bize sığınması başını omzumuza dayayıp huzur bulması ne kadar da mutlu ediyor bizi ![]() (sf:18) Ancak güçlü insanlar sevebilirzayıflar sevdiklerinde ya köle olurlar ya da sevdiklerini kendilerine köle yaparlar ![]() ![]() ![]() sevgi zamandan ve mekandan münezzehtir ![]() ![]() ![]() (sf:18) Özgür insanların sevgisi anlamlıdır bence ![]() ![]() ![]() kölelikten çok daha değerlidir ![]() (sf:18) Sır anlatılmayan değil anlaşılmayandır ![]() (sf:24) Düşün bir bilgi sana cesaret mi verdi yoksa korku mu? Çocuklar niye cesurdur biliyor musun bilmedikleri için ![]() Çocuk susadığı zaman su ister annesinden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (sf:28) “Kim O’na güzel bir borç verirse” İşte sen Benim O’na Güzel borcumsun ![]() (sf:36) Kalbini vermemek hakkını kim verdi sana? (sf:45) Ben her insanı kalbime misafir edebilirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onun için ey dostum! İnsanları pencerelerden seyret ![]() ![]() ![]() (sf:55) Bir insan arıyorum hiç tanımadığım ![]() ![]() ![]() ![]() (sf:58) Sevgi tutsaklık değildir hiçbir zaman ![]() ![]() ![]() (sf:64) Her şey zamanında güzel ve zamanında anlamlı ![]() ![]() ![]() ![]() (sf:66) Tanrı seni ne yalnız kendim için ne yalnız O’nun için sevmemi istemiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (sf:78-79) Bu sevgiyi isteyen ve dileyen ben değilim ki! Bunu ben ALLAH’tan emanet almışım ![]() ![]() ![]() (sf:82) Beyinlerinizle değil kalplerinizle yargılanacaksınız ![]() (sf:114) Ruhun dudaklarını kullanıyorsa öpebilirsin ![]() ![]() Yusuf ile Züleyha birbirine sarılsaydı Yusuf üşürdü Züleyha içinse Yusuf biterdi ![]() (sf:124-125) Kalplerimiz biz doğmadan önce borçlanmışlardır birbirlerine ![]() (sf:137) Seni senin için seviyorum ![]() ![]() ![]() (sf:153) Sahip olma duygusundan sıyrılmayan insan gerçek sevgiye ulaşamaz ![]() (sf:153) Şiddetli bir evet bazen hayıra dönüşür ![]() ![]() Bazen sevgililer karşılaştıklarında birbirlerine sitem eder kırarlar ![]() ![]() ![]() ![]() (sf:157) Aşk iki insanın tekleşme yarışıdır ![]() (sf:161) ALLAH aşk dışındaki her şeyi seçmeden herkese verir ![]() ![]() ![]() (sf:162) Belki de sevgi acının bir meyvesidir ![]() (sf:167) ALLAH’ım bana bu sevgiyi göğüsleyebilecek daha çok güç ver ![]() (sf:171) __________________ Dal goncayı bir sabah açılmış buldu Gül melteme bir masal deyip savruldu Dünyada vefasızlığa bak ;on günde Bir gül yetişip açıp solup kayboldu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|