![]() |
Azap İçerisinde Olan Kadınlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azap İçerisinde Olan KadınlarAzap İçerisinde Olan Kadınlar Bir gün Müminlerin Emiri İmam Ali (a ![]() “Biz Fatıma’yla birlikte Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buyurdular ki: “Ya Ali! Beni miraca götürdüklerinde,ümmetimin kadınlarından bir grubu şiddetli azap içerisinde gördüm ![]() ![]() Saçıyla asılan bir kadın gördüm ki, sıcağın şiddetinden beyni kaynıyordu ![]() Diliyle asılan bir kadın gördüm ki, cehennemin yakıcı suyundan onun boğazına döküyorlardı ![]() Yine memelerinden asılan bir kadın gördüm ![]() Yine ateşten olan tandırda ayaklarından asılan bir kadın gördüm ![]() Yine bedeninin etini yiyen bir kadın gördüm ki,ateş onun ayağının altından alevleniyordu ![]() Yine elleri ayaklarına bağlanan bir kadın gördüm ki, yılan ve akrepler ona saldırıyorlardı ![]() Yine ateşten olan bir tabutta kör, sağır ve dilsiz olan bir kadın gördüm ki,beyni burnundan dışarı çıkıyordu ve bedeni ise cüzam ve abraşlı olduğundan parçalamıştı ![]() Yine ateşten olan makaslarla,bedeninin eti önden ve arkadan kesilen bir kadın gördüm ![]() Yine yüzü ve elleri yakılan bir kadın gördüm ki, bağırsaklarını yiyordu ![]() Yine başı domuz başı,gövdesi ise eşek gövdesi olan bir kadın gördüm ki, binlerce azaba tabi tutulmuştu ![]() Yine köpek şeklinde olan bir kadın gördüm ki,ateş onun altından girip ağzından çıkıyordu; azap melekleriyse ateşten olan kamçılarla onun başına ve bedenine vuruyorlardı ![]() Hz ![]() ![]() Resulullah (s ![]() ![]() “Saçıyla asılan kadın; saçını erkeklerden gizlemiyordu ![]() Diliyle asılan kadın; kocasını incitiyordu ![]() Memelerinden asılan kadın; kocasının yatağından kaçınıyordu ![]() Ateşten olan tandırda ayaklarından asılan kadın; kocasının izni olmaksızın evinden dışarı çıkıyordu ![]() Bedeninin etini yiyen kadın; bedenini halk için süslüyordu ![]() Elleri ayaklarına bağlanan, yılan ve akreplerin kendisine saldırdığı kadına gelince; o kadın necis elbiseyle abdest alıyordu; cenâbet ve hayız guslü yapmaz,temizliğe riayet etmez ve namazı önemsemezdi ![]() Ateşten olan bir tabutta kör,sağır ve dilsiz olan kadın; zina yoluyla çocuk doğurup onu kocasına mal etmişti ![]() Bedeninin eti ateşten olan makaslarla,önden ve arkadan kesilen kadın ise; kendisini erkeklere sunuyordu ![]() Yüzü ve elleri yakılan ve bağırsaklarını yiyen kadına gelince; o kadın,yakınlarını başkalarına satan namussuz (fahişe simsarı) idi ![]() Başı domuz başı, gövdesi ise eşek gövdesi olan kadın; söz taşıyan ve yalancı idi ![]() Köpek şeklinde olan ve ateşin,altından girip ağzından çıktığı kadın; o kadın makyaj yapan (veya şarkı söyleyen),bağırarak ağlayan ve herkesi kıskanan biriydi ![]() Daha sonra şöyle buyurdular: “Kocasını öfkelendiren kadına yazıklar olsun; kocası kendisinden razı olan kadına da ne mutlu!”[1] [1] - Bihar’ul- Envar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|