![]() |
Ölüm Bizi Her An Yakalayabilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ölüm Bizi Her An YakalayabilirÖlüm Bizi Her An Yakalayabilir Ölüm Bizi Her An Yakalayabilir Ölüm sizi her an yakalayabilir ![]() ![]() Kimbilir o an, belki de şu andır ya da size çok yaklaşmıştır ![]() Belki de bu satırlar ahlakınızı yeniden düşünmeniz için ölümünüzden önce size tanınmış son bir fırsat, son bir hatırlatma, son bir uyarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mutlaka öleceksiniz, tüm sevdikleriniz de ölecek, sizden önce ya da sonra mutlaka ölecekler ![]() ![]() Her insanın, kendi hayatı hakkında bitmek tükenmek bilmeyen planları vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa bu planların hiçbirinin gerçekleşeceği kesin değildir Buna karşın ölüm, yüzde yüz gerçekleşecektir ![]() Yıllarca çalışıp çabalayıp üniversiteye giren bir öğrenci okuluna giderken ölebilir ![]() ![]() ![]() ![]() Geriye kalan planlarını gerçekleştiremeden, bir daha asla tamamlanmayacak bir şekilde yarıda bırakarak, dönüşü olmayan bir yere giderler ![]() ![]() ![]() Peki akla ve bilince sahip bir insan hangisine öncelik vermelidir? Gerçekleşeceği kesin olan hakkında mı, yoksa olmayan hakkında mı plan kurmalıdır? İnsanların bir kısmı, kesin olmayana önem verirler ![]() ![]() Eğer insan ölümsüz olsaydı, bu davranış gerçekten de mantıklı olacaktı ![]() ![]() Ama insanlardan bazıları, akıllarını kaplamış garip bir gaflet hali nedeniyle bir türlü bu açık gerçeği fark edemezler ![]() ![]() ![]() ![]() Hesap günü bu gerçekle yüz yüze kaldıklarında ise telafisi olmayan bu büyük hatadan dolayı çok derin bir pişmanlık duyarlar ![]() Bu yazı, insana bu çok önemli gerçekleri düşündürmek ve hızla yaklaşan büyük olayı haber vermek için yazılmıştır ![]() Dolayısıyla, düşünmekten kaçmak, hiçbir şekilde çözüm değildir ![]() Vaktimizi bosa harcamiyalim ![]() Hani bazen rüyalarimizda öldügümüzü görürüz ya, ve kendimize derizki, ben ibadetlerimi dogru dürüst yapamadim, tevbe edemedim, keske simdi ölmeseydimde ALLAH'in tüm emirlerini yerine getirseydim Bu rüya ALLAH'tan bir hediye bir vesile, uyanmamiz icin Bazilari rüyadan sonra hemen tevbe ederler, cok sükür ölmemisim ve ibadetlerini yerine getirmeye calisirlar Bazilarida bir kac gün sonra unuturlar herseyi dalarlar yine gaflete ALLAH'im bizi U Y A N D I R, gaflet uykusuna düsmekten koru bizi ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|