![]() |
Ashabın Aşkı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ashabın AşkıAshabın aşkı Ashabın aşkı Bütün Sahabe-i Kiram r ![]() ![]() ![]() ![]() “Canım sana kurban olsun anam babam sana feda olsun ya Rasulallah!” Allah için her şeylerini feda edecekleri o sevgili de onlara sevgideki gayeyi şöyle belirtmişti: “Bir mümin bütün hevâsıyla (duygu ve düşünceleriyle) benim getirdiğime tâbi oluncaya kadar kâmil mümin olmaz ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah b ![]() ![]() ![]() Bir gün Allah Rasulü s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ben sizi kendim hariç her şeyden çok seviyorum dedi ![]() ![]() ![]() ![]() - Beni kendinden de fazla sevmedikçe bu iş tamam olmaz buyurdu ![]() Ömer sustu gönlünü yokladı niyetine baktı aslında Allah Rasulü’nü her şeyden çok sevdiğini anladı ve samimi olarak: - Sizi kendimden de çok seviyorum diye itiraf etti ![]() - İşte şimdi oldu buyurdu ![]() On yaşından beri hayatını Allah Rasulü’nün hizmetinde geçirmiş olan Enes b ![]() ![]() ![]() “Sevgili peygamberimi görmediğim gece olmuyor ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Efendim Muhammed’e en hayırlı insanların salâtı olsun ![]() ![]() Ey Muhammed! Sen geceleri ibadetle geçirir seherlerde hep gözyaşı dökerdin ![]() Ah bilsem şu ölüm bana ne türlü gelecek ![]() Bunları işiten Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevban r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ey Allah’ın Rasulü! Ben sizi kendimden çocuklarımdan ailemden ve malımdan çok seviyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Sizin ve benim vefat edeceğimizi düşündüm ![]() ![]() ![]() ![]() Efendimiz s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Kim Allah’a ve Rasulü’ne itaat ederse işte onlar ahirette Allah’ın kendilerine özel ihsanlarda bulunduğu peygamberler sıddıklar şehitler ve salihlerle beraber olacaktır ![]() ![]() ![]() Rasulullah s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilaver Selvi (Semerkand Dergisi 100 ![]() |
![]() |
![]() |
|