![]() |
Günde Bizden 8 Şey İsteniyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Günde Bizden 8 Şey İsteniyorGünde Bizden 8 şey İsteniyor Para kazanmak çok pahalıya patlıyor Herkes geçim sıkıntısından, hayat pahalılığından bahsediyor ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyaya çalışmak insanı çok yoruyor, tüketiyor adeta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bediüzzaman Hazretlerine kulak verdiğimizde bakın ne diyor: “Ehl-i dünya, hususan ehl-i dalâlet, parasını ucuz vermez, pek pahalı satar ![]() ![]() Dünyaya ait bütün hırslarımızı bir yana bırakıp, o gün Allah rızası için neler yapabileceğimizi düşünelim ![]() Patron, “Arayan olursa burada olmadığımı söyle” dediğinde, onun yalanına ortak olmayı mı tercih ediyoruz? Yoksa “Ben yalan söyleyemem” diyerek, doğruyu söyleyebiliyor muyuz? Dünya menfaatleri için, inancımızdan ve hassasiyetlerimizden vazgeçildiği noktalarda buna itiraz edip öyle olmaması gerektiğini cesur bir şekilde ifade edebiliyor muyuz? Ne düşünüyorsunuz? İş yerlerinde bunlardan çok daha fazlasını görüyor ve maruz kalıyorsunuz değil mi? Böyle durumlarda tutum ve davranışlarınız nasıl oldu? Hakikaten de dünya, parasını ne kadar pahalıya satıyormuş değil mi? Karşılığında bizden ne çok şey istiyor ![]() ![]() Velhâsıl, ehl-i dünyanın az ve menhus bir para karşılığında bizden istekleri bitmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün bir adam İmâm-ı Şâfiî Hazretlerine gününün nasıl geçtiğini sormuş ![]() ![]() ![]() ![]() 1- Rabbim benden farzını istiyor ![]() 2- Resulullah (asm) benden sünnetini istiyor ![]() 3- Ailem günlük nafakasını istiyor ![]() 4- Nefis kendine tâbi olmamı istiyor ![]() 5- Şeytan, arkasından gitmemi istiyor ![]() 6- Kirâmen Kâtibin melekleri hayırlar yazdırmamı istiyor ![]() 7- Geçen günler ihtiyarlamamı istiyor ![]() 8- Son olarak da, Hz ![]() İşte ben her gün bu suallerin muhatabı olarak uyanıyorum ![]() ![]() Adam düşünmeye başlar ![]() ![]() Biz de İmam-ı Şafiî gibi, bizden asıl istenenleri düşünerek her günümüzü ona göre planlayalım ![]() Yazımızı, Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerine bir çok defa tekrarladığı bir ikaz ile noktalayalım ki, herkesten ziyade muhtaç olan nefsime de bir ders olsun: “Kardeşim, bu zaman çok acayip olmuş, parmağını versen elini, elini versen kolunu, kolunu versen vücudunu alır ![]() ![]() Kaynak: Mehtap YILDIRIM 20 ![]() ![]() E-Posta: mehtap2010@yahoo ![]() |
![]() |
![]() |
|