![]() |
Bana En Sevgiliniz Ahlakı En Güzel Olanınızdır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bana En Sevgiliniz Ahlakı En Güzel OlanınızdırBana En Sevgiliniz Ahlakı En Güzel Olanınızdır Resûlullâh Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() Hadîs-i Şerîf’in diğer bir rivâyetinde Resûlullâh (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() „Yumuşak huyluluktan mahrum olan hayırdan mahrum olur ![]() „Bana en sevgili olanınız, ahlâkı en güzel olanınızdır ![]() „Yumuşak huyluluktan hissesi verilene, dünyâ ve âhiret nasîbi verilmiştir ![]() „Hayâ îmândandır, imân ise cennettedir ![]() ![]() „Muhakkak Allâh çirkin ve kötü söze buğzeder ![]() „Size cehenneme girmesi haram olan ve cehennimin de ona haram olduğu kimseyi bildireyim mi? Bu, her sâkin, yumuşak huylu, cana yakın ve kolaylık gösteren kimsedir ![]() “Her kim, hırsını almaya gücü yettiği halde öfkesini yutarsa, Allâhü Teâlâ, kıyâmet gününde onu mahlûkâtın huzurunda çağırır ve dilediği huriyi seç(ip al)makta serbest bırakır ![]() “Dikkat ediniz, size cennet ehlini haber vereceğim: Onlar, zayıf ve mazlum olanlardır ki; şâyet Allâh’a yemin etseler Allâh (yeminlerini) yerine getirir ![]() Dikkat edin, size cehennem ehlini haber vereceğim: Küstah ve kaba olup, büyüklük taslayanlardır ![]() “Sabır (yâni azvay) otunun balı bozduğu gibi öfke de îmânı ifsad eder ![]() “Bir adam Peygamber Efendimiz’e (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALINTI |
![]() |
![]() |
|