Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahlakı, güzel, olanınızdır, sevgiliniz

Bana En Sevgiliniz Ahlakı En Güzel Olanınızdır

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Resûlullâh Efendimiz (sav) buyurdular: „Muhakkak Allâhü Teâlâ refîktır, rıfkı (yumuşak huyluluğu) sever, sertliğe ve başka bir şeye vermediğini yumuşak huyluluğa verir

Hadîs-i Şerîf’in diğer bir rivâyetinde Resûlullâh (sav), HzÂişe’ye (ranhâ) şöyle buyurmuştur: „Yumuşak huylu ol Öfkeden ve çirkin şeylerden kaçın Çünkü yumuşak huyluluk nerede olursa onu süsler, hangi şeyden çıkarılırsa da onu lekeler“ Resûlullâh (sav) yine buyurdular:

„Yumuşak huyluluktan mahrum olan hayırdan mahrum olur

„Bana en sevgili olanınız, ahlâkı en güzel olanınızdır

„Yumuşak huyluluktan hissesi verilene, dünyâ ve âhiret nasîbi verilmiştir

„Hayâ îmândandır, imân ise cennettedir Kötü ve çirkin söz cefâdır, cefâ ise cehennemdedir

„Muhakkak Allâh çirkin ve kötü söze buğzeder

„Size cehenneme girmesi haram olan ve cehennimin de ona haram olduğu kimseyi bildireyim mi? Bu, her sâkin, yumuşak huylu, cana yakın ve kolaylık gösteren kimsedir

“Her kim, hırsını almaya gücü yettiği halde öfkesini yutarsa, Allâhü Teâlâ, kıyâmet gününde onu mahlûkâtın huzurunda çağırır ve dilediği huriyi seç(ip al)makta serbest bırakır

“Dikkat ediniz, size cennet ehlini haber vereceğim: Onlar, zayıf ve mazlum olanlardır ki; şâyet Allâh’a yemin etseler Allâh (yeminlerini) yerine getirir

Dikkat edin, size cehennem ehlini haber vereceğim: Küstah ve kaba olup, büyüklük taslayanlardır”…

“Sabır (yâni azvay) otunun balı bozduğu gibi öfke de îmânı ifsad eder

“Bir adam Peygamber Efendimiz’e (sav) gelerek ‘Bana bir tavsiyede bulun ey Allâh’ın resûlü!’ dedi Resûlullâh (sav) “Öfkelenme!” buyurdu Adam birkaç defa bu soruyu tekrarladı Resûlullâh (sav) her defasında “Öfkelenme!” buyurdu

ALINTI

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com