![]() |
Umeyr'in Macerası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Umeyr'in MacerasıUmeyr'in Macerası UMEYR'İN MACERASI Bedir gazasından hemen sonraydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Borçlarım ve çocuklarım olmasaydı esir oğlumu bahane ederek Medine'ye gider Muhammed'i öldürürdüm ![]() - Bu işi yaparsan borçlarını ben öderim çocuklarına da bakarım ![]() - Tamam öyleyse bu iş aramızda gizli kalsın! Umeyr kılıcını bileyip zehir sürdükten sonra yola çıkar ve Medine'ye ulaşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bırak onu ya Ömer! Sen de yaklaş ya Umeyr! Sonra ona niçin geldiğini sorar ![]() - Elinizdeki esir için geldim; ona iyi davranasınız ![]() - Öyleyse boynundaki bu kılıç ne oluyor? - Allah kılıçların belâsını versin! Bize bir faydası mı var? - Niçin geldiğini bana doğru söyle ![]() - Söylediğim gibi sadece bunun için geldim ![]() - Hayır! ![]() ![]() ![]() ![]() - Senin Allah'ın Rasulü olduğuna şehadet ederim ![]() ![]() ![]() Umeyr artık sadık bir müslümandır ![]() ![]() ![]() - Kardeşinize dinini ve Kur'an'ı öğretin esirini de salıverin! Öyle yaptılar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|