|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ederim, görüşmeokumanızı, tavsiye, şeytanla |
![]() |
Şeytanla Bir Görüşme_Okumanızı Tavsiye Ederim. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytanla Bir Görüşme_Okumanızı Tavsiye Ederim.ŞEYTANLA BİR GÖRÜŞME_okumanızı tavsiye ederim ![]() Şeytanla Bir Görüşme Şeytanla kabristanda karşılaştılar ![]() ![]() "Bu ne hâl?" "Altın devrimi yaşıyorum ![]() ![]() Adam anlamazlıktan geldi: "Ne demek istiyorsun?" "Sen de pekâla biliyorsun," dedi, "Asırlarca âhirzaman dedim durdum ![]() ![]() ![]() ![]() Hele Ömer, onu görünce saklanacak delik arar, yolumu değiştirirdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana rahat yüzü mü gösterdiler? ![]() ![]() ![]() rahat edeceğimi sandım ![]() ![]() ![]() ![]() Şeytan, daha sonra da bir nârâ atarak "Gün benim, devran benim" diye ekledi ![]() "Milyonlarca, milyarlarca insanı nasıl yoldan çıkarıyorsun? Bunu hangi kuvvetle yapıyorsun?" diye sordu adam ![]() Şeytan bir kahkaha savurdu: "Allah'ın onlara verdiği kuvvetle!" "Nasıl olur!?" "Anlatayım," dedi şeytan ![]() ![]() Ben o insana Allah'ı unutturuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Demek sen Allah'ı biliyorsun?" diyerek hayretini belirtti adam ![]() Şeytan acı acı gülerek; "Öyle lâf ediyorsun ki şaşıyorum" dedi ![]() "Hiç bilinmeyen bir Zât'a isyan edilir mi? Onu bilmeyen mi var? Ama kimisi Kur'an'ı dinler, emirlerine uyar ![]() Kimisi de beni dinler, isyan yolunu tutar ![]() ![]() Adam, şeytana silahlarını sordu ![]() ![]() ![]() ![]() Birine aldanmazsa, diğerini sunarım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeytan onu bir kabre götürerek "Bak" dedi ![]() ![]() Şeytan, "Şu var ya," dedi, "Bil bakalım, erkek mi, kadın mı?" "Ne bileyim ben," diye cevap verdi adam ![]() Şeytan "vaktiyle" dedi, "şu kemikler bir kadının, şu ileridekine de bir delikanlının bedenleri sarılıydı ![]() İkisini de rahatlıkla parmağımda oynatıyordum ![]() ölümü, hesap gününü, kısacası, her hakikatı unutturdum onlara ![]() ![]() Bir ömür boyu hayvan gibi yaşadılar ![]() ![]() Mezarlıkta biraz ilerlediler ![]() fakir kemiği mi?" "Kemiklerden birşey anlaşılmıyor" dedi adam ![]() ![]() "Evet," diye cevap verdi şeytan ![]() ![]() işin birini bırakıp diğerine koşuyor, rüyalarında bile parayla uğraşıyordu ![]() ![]() Gayri meşru kazançların peşinde koşturdum ![]() ![]() ![]() ![]() şimdi ilk hesabını veriyor ![]() ![]() ![]() tohumları serptim ![]() ![]() ![]() O da bir başka azap içinde ![]() ![]() Sözün burasında hiç alâkası yokken yine, "Şu Osmanlılar yok mu," diye içini çekti, şeytan" kendileri gittiler ama, yine de bana çok çektiriyorlar ![]() ![]() "Nasıl aldın?' diye sordu adam ![]() "Anlatayım," dedi ![]() "Asırlarca dinin, îmanın ve namusun bayraktarlığını yaptılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi birbirlerinin namusuna kötü gözle bakmayı hüner sayıyorlar ![]() ![]() Dahası da var ![]() ![]() İstediği gibi eğleniyor ve Meyhanelerinizde, kızlarınızın taşıdığı içkileri içiyorlar ![]() içinde bir sıkıntı belirmiş ve şeytanın kendisini ümitsizliğe düşürmek istediğini anlamıştı ![]() Elbette daha fazla konuşturamazdı: "Her kışın bir baharı, her gecenin bir neharı vardır ![]() ![]() ![]() Sözünü ettiğin pespaye gençliğe bedel din, vatan millet için gece gündüz çalışan çırpınan, göz yaşı döken yeni bir gençlik daha yetişiyor ![]() ![]() ![]() Nitekim onlarla durmadan uğraşıyorsun ![]() Şeytan adamın söylediklerini inkâr edemezdi ![]() ![]() Ama yine de onlarla uğraşacağım ![]() ![]() ALLAHIM ŞEYTANIN HİLESİNDEN HEPİMİZİ KORUSUN |
![]() |
![]() |
|